Szeptemberi zsongás – Színes civil kavalkád várta az érdeklődőket a Szent István-szobornál

2023. 09. 08., 18:37
Összegyűltek a város legfontosabb civil szervezetei pénteken a Szent István-szobor előtti téren. Ma rendezték meg ugyanis a XV. Civil Korzót Kecskeméten. A programban bemutatók, kulturális műsorok, kóstolók és kézműves foglalkozások is szerepeltek.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 21 képet tartalmaz

Sokszínű programok, színes kavalkád újra a Szent István-szobor előtti téren. A Városi Civil Kerekasztal idén is megszervezte a Civil Korzót, ahol a sokszínű programokon keresztül ízelítőt kaphatunk a város civil életéből.

A XV. Civil Korzó megnyitóján dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve: a város életében nagyon fontos szerepe van a civil szervezeteknek.

A civil szervezetek nagyban segítik a mindenkori városvezetés munkáját, hiszen olyan problémákat tudnak megoldani, amelyeket  a politika nem tud elérni. Nagyon fontos, hogy a civil szervezetekben tevékenykedő emberek olyan célokat találnak, amelyek ki tudják tölteni az idejüket, és így teljesebb életet tudnak élni
— fogalmazott dr. Szeberényi Gyula Tamás.

Jánosi István tanácsnok, önkormányzati képviselő köszöntőjében elmondta: a civil szervezetek nagymértékben segítik az önkormányzat munkáját.

Fontos, hogy a lakosok megismerjék az egyes szervezetek, egyesületek munkáját. Kecskeméten komoly civil háló működik, a civil szervezeteket fogja össze a Városi Civil Kerekasztal.

A szervezeteknek, egyesületeknek az a célja, hogy összefogjuk és felpezsdítsük Kecskemét lakosságát, ezért nagyon sok civil szervezet többféle programmal készült. Szeretnének bevonni minél több polgárt Kecskemét életébe, ezért jött létre a Civil Korzó
— mondta Laczkó-Zsámboki Angéla, a Városi Civil Kerekasztal soros elnöke.

A Városi Civil Kerekasztal azzal a céllal rendezi meg a rendezvényt, hogy bemutassa a különböző szervezeteket, színes palettát kínálva azoknak, akik szívesen részt vennének egy-egy szervezet munkájában. A Civil Korzó gesztora a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja.

Most koncentráltan van itt mindenki, így a város lakossága bepillantást nyerhet abba, hogy milyen sokszínű ez a civil együttműködés. A rejtett cél minden évben az, hogy minél több polgár ismerje meg őket és csatlakozzon hozzájuk, vagy hozzanak létre újakat, hiszen erre is van lehetőség
— mutatott rá Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának vezetője.

A XV. Civil Korzó megnyitóján okleveleket adtak át azon szervezetek képviselőinek, amelyek 15 éve töretlenül, szívvel-lélekkel részt vesznek a városi civil együttműködésben.

A rendezvényen bemutatkoztak a Városi Civil Kerekasztal tagszervezetei, majd jubileumi séta, kiállítások és színpadi produkciók is szerepeltek a kínálatban. Az eseményen került sor a Kisasszony napi terményáldásra is.