Színházi élménnyel lepik meg a pedagógusokat

2024. 05. 09., 14:35
Ajándékkal lepik meg a kecskeméti oktatókat, nevelőket Pedagógus nap alkalmából. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kezdeményezésére a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház együttműködésében több mint 2000 pedagógust hívnak meg egy-egy előadásra, így köszönve meg az áldozatos munkájukat.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 7 képet tartalmaz

Kecskemét összes nevelőjét, oktatóját, pedagógusát ajándékkal lepi meg Szemereyné Pataki Klaudia a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházzal együttműködve. A polgármester a mai sajtótájékoztatón elmondta, hálával tartozunk minden egyes pedagógusnak, akiknek elévülhetetlen érdemei vannak.

– Bízom abban, hogy megérti az üzenetét ennek az ajándéknak az a sok-sok kecskeméti pedagógus, aki nap mint nap fáradhatatlanul neveli gyermekeinket, segíti a családok életét. Legkiválóbb iskoláinkból a legkiválóbb felsőoktatás intézményekbe juttatják el őket, a legkiválóbb szakmákat tanulhatják, hogy később jó alapokra helyezzék az életüket, és egy versenyképes tudást kapjanak 
— mondta a sajtótájékoztatón a polgármester. 

Szemereyné Pataki Klaudia hangsúlyozta, mivel Kecskemét egy nagyon komoly, régi, több száz éves hagyományokra visszatekintő iskolaváros, ezért az oktatás-nevelésnek az egyik markáns eleme a kultúra őrzése, a kulturális értékinknek az ápolása, és beépítése a mindennapi oktatásba.

– Több mint 2000-en fogják látni ezeket az előadásokat. Nagy örömünkre szolgál ez a hatalmas szám, hiszen Kecskemét kulturális szférája rendkívül hálás a Kecskeméten dolgozó pedagógusok áldozatos munkájáért. Különösképpen a megszokott, napi rutint képező teendőkön felül, a kultúrára nevelésre tett erőfeszítéseikért - fogalmazott Cseke Péter direktor.

A pedagógusok választhatnak a május 16-ai, 21-ei, 29-ei Az Ég tartja a földet című musical és a május 30-ai Szerelmes Shakespeare című vígjáték között.