Tánccal, énekkel ünnepelte 50 éves jubileumát a Hírös Város Nyugdíjas Klub

2023. 07. 08., 17:44
Tánccal, énekkel, egy finom ebéddel és nagy adag jókedvvel ünnepelte 50 éves jubileumát a Hírös Város Nyugdíjas Klub szombaton az Izsáki úti Hírös Rendezvényházban. Az eseményre Kiskunfélegyházáról és Bugyiról is érkeztek nyugdíjas klubok, így összesen csaknem 150-en töltötték el együtt ezeket a vidám órákat.
Fotó: Csonka Tímea
A galéria 30 képet tartalmaz

A Hírös Város Nyugdíjas Klub története 1971-ig nyúlik vissza, ekkor kezdett egy idősekből álló társaság kártyapartikat rendezni a Kápolna utcai civil házban. A találkozókon hamarosan dalok is felcsendültek, előkerült a citera, a harmonika, később pedig közös kirándulásokat is szerveztek és kézimunka-kört alakítottak, így alakult ki a Hírös Város Nyugdíjas Klub – idézte fel köszöntőjében Barta Jánosné Erzsébet, a klub vezetője. Két éve, 2021-ben kellett volna megtartani fél évszázados évfordulójukat, azonban a világjárvány miatt csak most kerítettek alkalmat a jeles jubileum megünneplésére.

Barta Jánosné Erzsébet, a Hírös Város Nyugdíjas Klub vezetője

Ha már kivárták ezt az alkalmat, akkor megadták a módját: nem egyedül ünnepeltek, meghívtak három másik nyugdíjas klubot, melyekhez évtizedes barátság fűzi őket. Kiskunfélegyházáról a Béke és az Örökifjak, Bugyiról pedig az Őszifény klub jött vendégségbe. Így már megtöltötték a Hírös Rendezvényház termét, közel 150-en ünnepeltek együtt.

Az egybegyűlteket Kormányosné Makai Eszter, a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége elnöke is köszöntötte. Mint mondta, idővel minden klubnak kialakul a maga sajátos profilja, a Hírös Város Nyugdíjas Klub így "a dalok klubja" lett, ahol a nótázás, a tánc áll a középpontban. Ebből a szombati alkalmon is kaphattak ízelítőt a vendégek a klub dalkörének és tánccsoportjainak jóvoltából.

A Kecskemét városát képviselő Jánosi István önkormányzati képviselő, tanácsnok köszöntőjében elmondta, hogy az ő körzetében három nyugdíjas klub is működik, és mindig nagy élmény számára meglátogatni ezeket a csoportokat, hiszen olyan vitalitásról és életörömről tesznek tanúbizonyságot, melyet a fiatalok is megirigyelhetnének. Jánosi István a város nevében egy Bozsó János-festmény másolatát és egy oklevelet adott át Barta Jánosné Erzsébetnek, megköszönve neki a klub élén végzett munkáját, közösségépítő tevékenységét.

Jánosi István önkormányzati képviselő, tanácsnok

A szombati jubileumi összejövetelre egy 150 szeletes tortát ajánlott fel ajándékként a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a Széchenyivárosért Egyesület. Utóbbi elnöke, Laczkó-Zsámboki Angéla személyesen is részt vett az eseményen.