Több mint félezer diák töltötte sporttal a napot

2023. 09. 29., 16:32
A Kecskeméti Sportiskola is csatlakozott az Európai Sporthéthez. Ebből az alkalomból közel tíz sportággal ismerkedett meg a mai Sportnapon több mint félezer általános iskolás a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.
A galéria 97 képet tartalmaz

Röplabda, asztalitenisz, kézilabda, kosárlabda, jégkorong, tájfutás, atlétika és ökölvívás. Ezekkel a sportágakkal ismerkedhettek meg ma általános iskolások a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A Kecskeméti Sportiskola az Európai Sporthéthez csatlakozott, melynek köszönhetően egy igazán örömteli, boldog, és ami a legfontosabb egészséges eseményen vehettek részt a fiatalok.

Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, több mint 500 gyermeket vártak az Arany János Általános Iskolából és a Lánchíd Utcai Általános Iskolából, ők a Kecskeméti Sportiskola és a Kosárlabda Akadémia sportágait próbálhatták ki.

– Az Európai Sporthét legfőbb üzenete, hogy legyünk minél aktívabbak, sportoljunk, hiszen a sportolás az egészséget, a jólétet segíti. Mindenkit arra buzdít ez a program, hogy aktívan éljen - fogalmazott Ivkovicné Béres Tímea.

Hozzátette, a Kecskeméti Junior Sport Kft-n belül több mint 1800 gyermek sportol, de fontos feladatuknak tekintik azt is, hogy minél inkább megismertessék a fiatalokkal a különböző sportágakat, hogy kipróbálhassák, kiválaszthassák, melyik számukra a legtesthezállóbb.

– A rendezvényre ismert sportolók is ellátogatnak, akikkel beszélgethetnek a fiatalok, akiknek feltehetik a kérdéseiket, akikkel kipróbálhatják magát a sportágat. Emellett a Kecskeméti Sportiskola utánpótlás sportolói itt vannak és segítik az első mozdulatokat - tette hozzá Ivkovicné Béres Tímea.

Jánosi István sportért felelős tanácsnok elmondta, nagyon büszke a kecskeméti fiatalokra, a pedagógusokra és azokra a szakosztályokra, akik ma képviseltették magukat a Sportnapon.

– Sokat beszélünk róla, hogy Magyarország sportnemzet és valóban az is, ez meglátszik a különböző eredményeinkben, a nemzetközi színtéren elért sikerekben, de elsősorban abban, hogy folyamatosan növekszik a sportoló gyermekek száma, a sportolni vágyók száma. Ez igaz Kecskemétre is, csak a sportiskolát tekintve évről évre növekedő létszámmal találkozunk. Ez hozza magával az eredményeket is. Tehát az üzenet az, hogy sportoljunk, szeressük a mozgást, minél többen válasszák ezt szabadidős elfoglaltság gyanánt, várja őket szeretettel minden szakosztály
— hangsúlyozta a tanácsnok.

Jánosi István azt is elmondta, hogy Kecskeméten a legnagyobb népszerűségnek a foci örvend, köszönhető a KTE óriási sikerének, de más szakágaknál is jó a helyzet.

– Kecskeméten a klasszikus, hagyományos labdajátékok is népszerűek: a kosárlabda, a kézilabda, a röplabda és a vízilabda is. De nem panaszkodhatunk a többi sportág vonatkozásában sem, hiszen a küzdősportokban, asztaliteniszben, atlétikában is nagy az érdeklődés - mondta Jánosi István. – Ehhez az is kell, hogy sport létesítményeink száma nő, folyamatos a fejlődés, hogy megfelelő körülményke között gyakorolhassák a sportot a fiatalok.

Ellátogatott az eseményre a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya. Nagy Pétert el sem lehetett mozdítani a röplabdapálya mellől, figyelemmel kísérte a fiatalokat.

– Látszik, hogy szívből csinálják, nagyon élvezik. Ez kicsit később sokszor kiveszik az edzések hangulatából, ezért nagyon inspiráló ilyen fiatal gyerekeket látni - nyilatkozta Nagy Péter, aki azt is elárulta, édesanyja Adamik Csilla révén a kosárlabda kapcsán is érintett. A röplabda mellett így egy kicsit a kosárlabda foglalkozásokba is bepillantott.

A szövetségi kapitány kiemelte, nagyon fontos, hogy megismerkedjenek a sporttal a fiatalok. – Gyerekként esetleg több sportot is lehet egyidejűleg űzni, amikor pedig kicsit magasabb életkorba lépnek, válasszák ki a kedvenc sportágat és specializálódjanak - tanácsolta a gyerekeknek.

A helyszínt a Hírös Sport Nonprofit Kft. adta a mai eseményhez. Nem titkolt cél, hogy szeretnék a Benkó Zoltán Szabadidőközpont adta lehetőségeket még inkább kiaknázni.

– Rengeteg sportolási lehetőséget nyújt már most is a Benkó Zoltán Szabadidőközpont, de a jövőben ezeket mind minőségben, mind választékban fejleszteni szeretnénk. Célunk az is, hogy minél több esemény, program helyszíne legyen a szabadidőközpont. Ez a mai nap is egy összefogás az eredményeképpen jött létre - mondta Nemcsik Mátyás, a Hírös Sport Nonprofit Kft. Kommunikációs- és Marketingosztályának vezetője.

Ma egészen délután 2 óráig tartott az esemény a szabadidőközpontba. A fiatalok valószínűleg már ki is találták, hogy melyik sportot szeretnék komolyabban űzni, melyhez Kecskeméten minden segítséget megkapnak a gyermekek a szakemberektől.

Fotók: Pappmédia Fotó & Videó