Több százan vettek részt az autómentes napon tartott kerékpáros felvonuláson

2023. 09. 22., 19:47
Az autómentes nap zárásaként 17 órától kerékpáros felvonulást tartottak a fenntartható városi közlekedés jegyében. Az immár hagyományos eseményen kicsik és nagyok együtt tekertek egy kört a Főtérről kiindulva, biztosított útvonalon haladva, majd a Főtérre visszatérve. A célba érés után értékes nyereményeket, köztük fődíjként egy kerékpárt sorsoltak ki a résztvevők között.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 24 képet tartalmaz

Délután 17.00 óra előtt több száz biciklis gyülekezett a Főtéren az autómentes nap keretében megtartott felvonulás rajtjára készülve. A bringások a Lordok Háza mellől indultak a Kápolna utca irányába, hogy aztán Széchenyivárost megjárva a Kőhíd utcán át térjenek vissza a Főtérre.

A kerékpárok mellett a legkülönfélébb járgányok is felvonultak, kicsik és nagyok együtt tették meg ezt a körutat a fenntarthatóság, a tudatos közlekedés és a környezetvédelem jegyében.

A célba érés után alkalomhoz illő nyereményeket, vásárlási utalványokat sorsoltak ki a regisztrált résztvevők között, főnyereményként pedig egy kerékpár is gazdára talált.

Kecskemét idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek záró eseménye volt a pénteki Európai Autómentes Nap. Idén – igazodva a nemzetközi témához – a „Takarékoskodj az energiával” mottó jegyében szervezték meg a programokat.

A Főtéren mintegy 30 kiállító várta az érdeklődőket pénteken 9 és 18 óra között, volt többek között energiahatékonysági tanácsadás, balesetmegelőzési foglalkozás és kvíz is. A gyerekeket kézműves programok és oktatópályák várták, ahol játszva sajátíthatták el a legfontosabb közlekedési szabályokat gokartok, mini autók, rollerek és más járgányok segítségével.

Az autómentes nap eseményeiről kapcsolódó cikkünkben is olvashat.

Kapcsolódó cikk