Autómentes Nap Kecskeméten

2023. 09. 22., 16:07
A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték Kecskeméten az Európai Mobilitási Hetet. Az idei mottó: „Takarékoskodj az energiával!”. Idén több mint 30 kiállító vett részt az Autómentes Napon.
A galéria 77 képet tartalmaz

1988 óta kerül megrendezésre az Európai Mobilitási Hét, azon belül is az Autómentes Nap. Az idei mottó: „Takarékoskodj az energiával!” volt.

A mai Autómentes Nap első programeleme a díjátadó volt. 2023-ban egymással versenyzett a Neumann János Egyetem és Kecskemét Polgármesteri Hivatala a „Bringázz a munkába” kihíváson. Ma a legsportosabb dolgozókat jutalmazták, a díjakat Gaál József alpolgármester adta át.

Kecskemét főterén előtérbe kerültek azok a közlekedési eszközök, amelyek nem szennyezik a környezetet: a rollerezés, a kerékpározás.

A cél elsősorban az, hogy felhívjuk a figyelmet környezetünk védelmére, tisztaságára, illetve arra, hogy milyen alternatív közlekedési módokkal lehet kiváltani a gépjármű-használatot
— mondta Jánosi István önkormányzati képviselő, tanácsnok.

Emellett más energia-megtakarítási, fenntarthatósági témakörökre is fókuszáltak a szervezők, mintegy 30 kiállító segítségével. A program egy magyarországi felhívás részeként született meg. A cél a közlekedésen kívül az energiafogyasztás mérséklése.

Vannak itt egészségmegőrzésben jártas kollégák, családbarát szervezetek. Én azt gondolom, hogy nagyon sokszínű kiállító partnereket sikerült bevonni. A legkisebbeknek pedig játékos KRESZ-vetélkedőket szerveztünk, szerveztek a kiállító partnereink, ahol  játszva megtanulhatják a közlekedéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat
— magyarázta dr. Orbán Csaba, a Polgármesteri Hivatal Közszolgáltatás-szervezési és Környezetvédelmi Osztályának vezetője.

A mai napon tehát a gyerekek és a felnőttek egyaránt megismerhették az energiamegtakarítási megoldásokat, betekintést nyerhettek a környezettudatos életmódba, az egészségmegőrzésbe, emellett a fiatalok játszva tanulhatták a KRESZ szabályait Kecskemét Főterén.