Címke: dr. Máttyássy Adrienn
Keresés
Dátum választó
Rendezés
40 találat
2023.11.25

„Stigmán innen a teljesség felé” gálaműsor a mentális betegséggel küzdőkért

Ünnepélyes gálaműsorral zárult az antistigma programsorozat szombat délután. A programsorozatban a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztálya és Járóbeteg Szakellátása, valamint a Hírös Főnix Madár Egyesület közösen összefogva azon munkálkodtak, hogy segítsenek túllátni az előítéleteken. Az ünnepségen mentális betegséggel küzdők és mentálisan egészséges vendégek együtt vettek rész.
2023.09.29

PsychArt 24: bárki bekapcsolódhat a szombatig tartó élményfestésbe

Idén Kecskeméten is megrendezték a Psychart24 művészeti maratont a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon tükörtermében. A program péntek délben kezdődött el és szombaton ér véget a zsűrizéssel. A maratont a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztályának szakemberei a Moravcsik Alapítvány országos rendezvényéhez csatlakozva szervezték meg a mentális betegséggel élők megbélyegzése ellen.
2023.05.19

Élményfestéssel küzdenek az előítéletek ellen

Együtt a világban – avagy stigmán innen és túl – ezzel a címmel rendeztek ma délután élményfestést a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban. A különleges programon együtt alkottak a Pszichiátriai Osztály szakemberei más területek képviselőivel, a cél pedig az volt, hogy leszámoljanak azokkal a stigmákkal, amelyekkel a pszichiátriai betegeket és ellátóikat bélyegzik meg nap mint nap.
2023.03.04

Pszichiátriai betegek művei láthatók a kórházi Lift Galériában nyílt kiállításon

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztály Nappali Kórház Művészeti Műhelyének nyílt újabb kiállítása a héten a Nyíri úti székhely előcsarnokában található Lift Galériában - adta hírül a kórház Facebook-oldalán szombaton. Az impozáns kiállításon az ellátottak által készített kerámiatárgyak, festmények, fotók és versek csodálhatóak meg április végéig. A tárlat végén a kiállított darabok egy jótékonysági vásár keretében meg is lesznek vásárolhatóak, ezzel a műhely munkáját támogathatjuk.