Címke: megemlékezés
Keresés
Dátum választó
Rendezés
19 találat
2023.03.15

Puskaropogástól volt hangos a Nyíri-erdő

Esős, márciusi nap volt a mai. Pont úgy, mint 175 évvel ezelőtt. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékeztek szerda délután a hetényegyházi Nyíri-erdőben. A gyermekműsor és a Zönge zenekar produkciója mellett a puskaporszagú történelem is megelevenedett.
2023.03.15

Március 15. - Orbán Viktor: minden magyarban van egy kis Petőfi

Minden magyarban van egy kis Petőfi és Petőfiben ott van minden magyar - mondta a miniszterelnök szerdán Kiskőrösön, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a Petőfi-szülőház előtt tartott ünnepi beszédében. – Sosem fogjuk megengedni, hogy a szabadság zászlaját kicsavarják a magyarok kezéből - jelentette ki a kormányfő.
2023.02.24

Egy éve tart a háború Ukrajnában-Megemlékezés

Napra pontosan egy éve tört ki az orosz-ukrán háború. A fegyveres konfliktusnak egyelőre nem látni a végét, a mai napig nem sikerült érdemi tárgyalásokat folytatni, amelyek a békét támogatnák. Mindeközben rengetegen menekülnek el Ukrajnából. Ma este 6 órakor gyertyát gyújtottak Kecskeméten a null kilométerkőnél, az áldozatokra emlékezve.
2023.01.27

Megemlékeztek a 40 évvel ezelőtti kecskeméti repülőszerencsétlenségről

Január 28-án lesz 40 éve, hogy Decsov Zoltán ezredes és Bazsika Tamás százados kiképzési repülés során lezuhantak és életüket vesztették Kecskeméten. Az évforduló alkalmából koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár és a Magyar Veterán Repülőszövetség Kecskeméti Területi Alapszervezete a Köztemetőben.
2023.01.20

A magyarországi németek kitelepítésére emlékeztek

Az Országgyűlés 2013-ban a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapjává nyilvánította január 19-ét. A határozatban hangsúlyosan szerepel, hogy az Országgyűlés tisztelettel adózik mindazok emléke előtt, akiket a második világháború után a kollektív bűnösség igaztalan vádja és elve alapján üldöztek és hurcoltak el.
2023.01.19

Újdonsággal készülnek a szervezők az idei Ősök Napjára

Hetedik alkalommal szervezi meg a Magyar-Turán Alapítvány az Ősök Napját. Augusztus 4-e és 6-a között, Bugacon gyűlik össze a Kárpát-medencei magyarság, hogy közösen emlékezzenek nagy, közös, történelemformáló őseinkre. Az idén a seregszemle és a nomád felvonulás mellett számos újdonsággal készülnek a szervezők.
2023.01.15

Doni katasztrófa megemlékezés

80 évvel ezelőtt történt a doni katasztrófa. Az évforduló kapcsán országszerte tartanak megemlékezéseket a hősök tiszteletére. Kecskeméten szentmisével, majd ünnepélyes koszorúzással tisztelegtek a doni hősök előtt vasárnap délelőtt.
2022.11.25

A 120 éve született Latabár Kálmánra emlékeztek

Régi színészdinasztia tagjaként, 120 évvel ezelőtt Kecskeméten látta meg a napvilágot Latabár Kálmán Kossuth-díjas színművész, érdemes és kiváló művész. Rá emlékeztek a Kecskeméti Színjátszó Műhely diákjai és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház művészei november 24-én a Katona József Könyvtárban, Cseke Péter színigazgató védnöksége mellett.
2022.11.24

A GULAG-ra hurcoltakra emlékeztek Rendőrfaluban

Csütörtökön megemlékeztek Rendőrfaluban a második világháborút követően a szovjet GULAG táborokba elhurcoltakról. A városrészben található emlékművet, melyet 2017-ben állítottak fel, városvezetők és civilek is megkoszorúzták.