Címke: polgármesteri hivatal
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2023.09.13

Stúdióbeszélgetés: Nagyhegyesi-Kis Mariann a szombati családi napról

A Budapesti Demográfiai Csúcs ötödik alkalommal helyezi a középpontba a családok ügyét. A csúcs kísérőprogramjaként több vidéki nagyvárosban, így Kecskeméten is családi napot tartanak. Szombaton a Főtéren délelőtt 10 órától egészen estig színes programokat kínálnak minden korosztály számára. A családi nap részleteiről beszélgettünk Nagyhegyesi-Kis Mariannal, a Polgármesteri Hivatal Közösségi Kapcsolatok Osztályának vezetőjével.
2023.01.25

Nem lehet Kolbász, de még Poca sem a születendő gyermekünk

Kolbászka nem játszhat majd Mauglival és Pocával az óvodában. Különleges nevek iránti szülői igényből nem volt hiány 2022-ben sem. Számos izgalmas nevet lehet felfedezni a tavaly született babák születési anyakönyvi kivonataiban. A Kecskeméten született gyermekek esetében nem kellett egyetlen nevet sem elutasítani, országosan azonban születtek olyan igények, amiket a hatóság nem támogatott.
2022.11.25

Tulajdonjog változás bejelentése építményadóban

Építmény idei eladása esetén érdemes figyelni az időben történő szerződéskötésre és földhivatal felé történő benyújtásra, ugyanis a hatályos veszélyhelyzeti szabályok értelmében előfordulhat, hogy az eladó viseli jövőre is az építményadó terhét. Emiatt fontos, hogy úgy nyújtsák be az érintettek az ingatlan tulajdonjogának átruházására irányuló szerződést az ingatlanügyi hatósághoz, hogy ott még az idén – az igazgatási szünetet megelőzően – megtörténjen a széljegyre vétel, ugyanis ez alapozza meg a 2023. évi építményadó megállapítását.