Dr. Gulyás Zsolt megyei rendőrfőkapitány volt a vendégünk

2023. 09. 19., 20:23
Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Katonai Tagozatát vehette át dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitánya az elismerés kapcsán a rendőrség munkájáról és az elért eredményekről számolt be a KTV stúdiójában.

Pályafutása fontos mérföldkövének nevezte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitánya azt, hogy Magyarország köztársasági elnöke, Novák Katalin augusztus 20-a alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Katonai Tagozatát adományozta számára. Dr. Gulyás Zsolt több mint 30 éve hordja az egyenruhát, tavaly december óta rendőrfőkapitány a megyében. Elmondta: az elsődleges célok között szerepel, hogy minden rendőr a saját területén dolgozzon, ne küldjék a határhoz a helyi hatóságot. De a bűnüldözés és a közlekedésbiztonság is prioritás.

A város lekorlátozta a sebességet 30 km/órára az esti órákban, ezt folyamatosan ellenőrizzük. Itt már a 35 km/óra is gyorshajtásnak minősül. Valamint a közlekedési hatósággal, a kormányhivatallal közösen ellenőrizzük az autók állapotát. Természetesen nem tilos átalakítani egy autót, de megvannak a szabályok
— hangoztatta dr. Gulyás Zsolt a stúdióbeszélgetésben.

A rendőrség a várossal és a Magyar Autószövetséggel közösen gondolkodik azon, hogy legális versenyeket szerveznek majd, ahol kiélhetik magukat a fiatalok biztonságos körülmények között.

Dr. Gulyás Zsolt az embercsempészetről is szót ejtett.

Embercsempészés tekintetében magasabb számról tudunk beszámolni, mint a tavalyi évben, holott a tavalyi év sem volt gyenge. Nagy része nem a mi határszakaszunkon jön, hanem más határszakaszon
— hangsúlyozta a megyei rendőrfőkapitány.

Téma volt még az online és telefonos csalók felismerése is.

A teljes beszélgetést a KTV Kiemelő című műsorának kedd esti adásában nézhetik meg: