Dr. Szelei Piroska és Járai Máté volt a Hírös kecskemétiek sorozat vendége

2023. 11. 28., 19:11
Tegnap este a Kelemen László Kamaraszínházban abszolút telt ház előtt lezajlott a hírös kecskemétieket bemutató pódiumsorozat soron következő eseménye, melyen dr. Szelei Piroskával és Járai Mátéval beszélgetett Kriskó János műsorvezető. A beszélgetések szerkesztett változatát december 6-án és 13-án tűzi műsorára a KTV.

Az első vendég egy régi gyökerű kecskeméti orvosdinasztia képviseletében dr. Szelei Piroska radiológus, pulmonológus főorvos, foglalkozásegészségügyi orvos volt. Szelei Piroska Németországban született, de már Kecskeméten nőtt fel. A Kodály Iskola, majd a Katona Gimnázium tanulója volt. Szegeden szerzett általános orvosi diplomát, majd radiológus szakképesítést. Hosszabb ideig dolgozott Algériában, majd a németországi Frankfurtban is. Aktív tagja az Első Kecskeméti Lions Klubnak. Legnagyobb értéknek a családját tekinti.

A másik vendég a csak néhány éve Kecskeméten játszó Járai Máté színművész volt, aki a rá jellemző energiával és kíméletlen nyíltsággal beszélt az életét meghatározó eseményekről, emberekről és helyzetekről. Sok apró részletet árult el a családtagjairól, nagyapjáról, Maár Gyula Kossuth-díjas rendezőről és fogadott nagyanyjáról, Törőcsik Mariról. Beavatott magánélete néhány fontos titkába is, és nagy nyíltsággal beszélt a bulvár és a közösségi médiumok veszélyes világáról is.

A velük készült beszélgetések szerkesztett változatát december 6-án és 13-án tűzi műsorára a Kecskeméti Televízió.