Megvan az ezüst!

2023. 05. 26., 18:30
Katona Bálint 67. percben szerzett góljával a KTE péntek este legyőzte a Kisvárdát az OTP Bank Liga utolsó fordulójában, ezzel megszerezte a bajnokság ezüstérmét, és a következő szezonban a Konferencia-liga selejtezőjében indulhat. Ezzel a klub 112 éves történetében a legjobb eredményt érte el. A mérkőzés után átadták az érmeket a Széktói Stadionban, ezután pedig hajnalig tartó buli következett a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 63 képet tartalmaz

Szabó István vezetőedző: – Láttuk 3-4 héttel ezelőtt a különböző méréseknek köszönhetően, hogy 8-10 játékosunkat csapágyasra hajtottunk. Egyszerűen elfáradtak és a keret mélysége nem tette lehetővé a folytonos rotációt. Az utolsó meccsre – ahogy lenni szokott – mindenki összeszedte magát, ilyenkor még a sérültek is felépülnek. Bár taktikailag is uraltuk a meccset, de ma inkább a szívünk és az akaratunk hajtott minket. A gólt pont akkor szereztük, amikor a Kisvárda már nehezen tudott váltani. Döntetlenszagú meccsen nyertünk. Nem volt könnyű az elmúlt hét, vasárnap még Újpesten játszottunk, kevés időnk volt a két mérkőzés között. Külön köszönet a stábomnak ezért a szezonért, nagyszerű teammunka volt ez. Szoktam mondani, hogy egyedül minden nehéz, együtt semmi sem lehetetlen. A klub 112 éves történetében a legjobb eredményt értük el. A közönség szeretete és buzdítása is átlendített minket mindig a holtpontokon, és csodálatos, hogy győzelemmel tudtunk búcsúzni a szurkolóinktól.

Szabó István nyilatkozata a Kecskeméti Televíziónak:

Az M4 Sport meccsről készült összefoglalója itt nézhető meg.

Köszöntők és buli:

Késő este a Benkó Zoltán Szabadidőköpontban gyűltek össze a szurkolók, hogy a csapattal együtt megünnepeljék a történelmi sikert. A fantasztikus hangulatú buliban köszöntők is elhangzottak: elsőként dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője, majd Szemereyné Pataki Klaudia polgármester szólt néhány ünnepi szót, utána Szabó István vezetőedző, Vágó Levente csapatkapitány és a nemrég a nemzeti válogatottba meghívott Szalai Gábor szólt a szurkolókhoz. A KTE himnuszának közös eléneklése után kötetlen buli kezdődött a szabadidőparkban.

Közzétette: Hiros.hu – 2023. május 26., péntek

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a KTV-nek:

Éremosztás:

Közzétette: Hiros.hu – 2023. május 26., péntek
A képre kattintva galéria nyílik!

A lefújás utáni pillanatok:

Közzétette: Hiros.hu – 2023. május 26., péntek
A képre kattintva galéria nyílik!

MTI: Néhány helyzettől eltekintve nem sok említésre méltó dolog történt az első félidőben, inkább a küzdelem, semmint a szép játék, vagy a váratlan megoldások domináltak. Fordulás után sem változott sokat a játék képe, Szabó István hazai vezetőedző viszont jókor és jól cserélt, a 65. percben pályára küldött Katona Bálint ugyanis két perccel beállása után gólt szerzett, ami végül győzelmet és második helyet ért a Kecskemétnek. A Kisvárda hiába próbálkozott az egyenlítéssel az utolsó másodpercig, nem járt sikerrel, és vereséggel fejezte be a szezont. Az újoncként ezüstérmes KTE 15 győzelemmel, 12 döntetlennel és 6 vereséggel, 57 ponttal zárta a bajnoki idényt. A Kisvárda idegenben sorozatban harmadik vereségét szenvedte el.

OTP Bank Liga, 33. forduló:
Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
--------------------------------------------
Kecskemét, 4457 néző, v: Pintér Cs.
    gólszerző: Katona B. (67.)
    sárga lap: Szalai G. (56.), Tóth B. (91.), illetve Melnyik (10.), Lucas (20.)

    Kecskemét:
    ----------
Varga B. - Szabó, Szalai G., Belényesi (Hadaró, 89.) - Nagy K., Horváth (Katona B., 65.), Nikitscher, Szuhodovszki (Meszhi, 86.), Zeke - Banó-Szabó, Tóth B.

    Kisvárda:
    ---------
Petkovic - Jovicic, Kovacic, Széles - Navratil (Vida, 83.), Melnyik, Lucas, Alic - Makowski (Ilievski, 78.) - Mesanovic, Spasic (Camaj, 68.)

A KTE beszámolója:

A meccs első kapuralövésére húsz percet kellett várni, ekkor Banó-Szabó remek, jó huszonöt méteres szabadrúgása vágódott fölé. Egy perccel később a túloldalon Szpaszics lépett ki, ziccerénél Varga Bence óriásit védett, de már les is volt. Túl a játékrész első felén Horváth veszélyeztetett távolról, de lövése elkerülte a kaput. Fél óra elteltével hatalmas kecskeméti helyzet maradt ki, egy félpályáról felívelt szabadrúgást Nikitscher fejelt középre, ám a nagyszerűen berobbanó Belényesi közelről mellé kotorta a labdát. A félidő utolsó próbálkozását a 38. percben írhattuk fel, ekkor Mesanovic pattogós lövését fogta Varga.

Második felvonás első percében rögtön helyzet alakult ki kisvárdai oldalon, Szpaszics éles tekerése mellé szállt. Belül az utolsó fél órán az első cseréjét használta ki Szabó István, és ez tökéletes húzás volt, hiszen a 68. percben pályára lépő Katona Bálint góljával megszerzete a vezetést a KTE. Nikitscher lépett ki egy remek indítást követően, kiválóan tálalt a gólszerző elé, aki a jobb alsóba passzolt. Három minutummal később Szuhodovszki lőtt oldalhálót, sokan már bent látták ezt is. A 78. percben Mesanovic lövése volt csemege Vargának, majd a 85. percben Camaj ziccerben rálépett a labdára, elpuskázva ezzel a Kisvárda legnagyobb lehetőségét.

Forrás: Kecskeméti TE

KORÁBBAN ÍRTUK

Katona Bálint 67. percben szerzett góljával a KTE vezetést szerzett a Kisvárda ellen az OTP Bank Liga utolsó fordulójában.

Katona Bálint gólja utáni gólöröm:

Katona Bálint 68. percben szerzett góljával vezetünk!

Közzétette: Hiros.hu – 2023. május 26., péntek

A szünetben dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője, Vágó Levente csapatkapitány, valamint a Kecskeméti Médiacentrum képviseletében Kozák Polett főszerkesztő és Bogdándi Ferenc közösségimédia-szerkesztő átadták a szurkolói videó játék fődíját a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és AMI Móricz Zsigmond Általános Iskolája 2.a osztályának: 

Közzétette: Hiros.hu – 2023. május 26., péntek
A díjazott apróságok a megérdemelt ajándékokkal (Fotó: Banczik Róbert)

A győztes szurkolói videó:

Nemrég befejeződött az első félidő a KTE Kisvárda elleni rangadóján az OTP Bank Liga utolsó fordulójában. A csapatok 0:0-val vonultak be az öltözőkbe.

------

A 19.00 órakor kezdődő Hírös Hírekben élőben jelentkezünk be a helyszínről! A KTV élő adása a Facebookon és a hiros.hu/kecskemeti-tv oldalon is követhető.

------

Nemrég kezdetét vette a KTE Kisvárda elleni rangadója az OTP Bank Liga utolsó fordulójában. Cél az ezüstérem elnyerése, ehhez legalább döntetlent kell elérni a mai meccsen. A hiros.hu Facebook-oldalán élő videókkal jelentkezünk a helyszínről, és alábbi cikkünk is frissül az este folyamán, hiszen a mérkőzés után éremátadásra kerül sor a Széktói Stadionban, majd hajnalig tartó buli következik a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.