Kis Roland 3 magyar bajnoki címet szerzett az atlétikai országos bajnokságon

2023. 02. 23., 08:36
Február 4-én és 5-én rendezték meg Budapesten, a BOK-csarnokban az U16- os fedett pályás atlétikai országos bajnokságot, amelyen Kis Roland, a Kecskeméti Sportiskola – KARC versenyzője három magyar bajnoki címet szerzett.

A kiskunfélegyházi atléta edzőjével együtt naponta jár át Kecskemétre, az atlétikai stadionba edzeni. A fiatal atlétának és edzőjének gratulált kiváló eredményéhez Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Sportiskolát is működtető Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője. Kis Roland az országos bajnokság első napján 60 méteres gátfutásban 8.27 másodperccel nyert. Juhász István tanítványa ezzel az idővel a korosztályos ranglista vezető pozícióját is megszerezte. Vasárnap a 60 méteres síkfutást a fiúk között izgalmas döntőben, egy századdal Kis Roland nyerte. A döntőben elképesztő szoros versenyben sikerült tovább javítania egyéni csúcsán, így Roland 7.34-es idővel magyar bajnok lett. Vasárnap ötösugrásban is rajthoz állt, és a harmadik aranyérmét szerezte. Kis Rolandnak 15 évesen sikerült háromszoros magyar bajnokká válnia. A KESI versenyzője elmondta, hogy már kiskorában is „fürgelábúnak” tartották szülei, ezért javasolták, hogy sportoljon. Roland a triatlont választotta először. Ez kerékpározásból, úszásból és futásból áll. Ebben a sportágban is kiemelkedően szerepelt, korosztályos bajnoki címeket szerzett. Mellette az atlétikát és a kosárlabdát is kipróbálta.

– Elérkezett az a pont, hogy ez vagy az, és ekkor kötöttem ki az atlétikánál. Két és fél éve, hogy Juhász István az edzőm. Azóta nagyon sokat fejlődtem, szeretném a következő években is a korosztályos magyar bajnokságot megnyerni, majd az ifjúságiaknál is jól szeretnék szerepelni. Az ifjúsági olimpián és az ifi Eb-n is a lehető legjobb eredményt szeretném elérni – mondta a közeli terveiről. Véleménye szerint rövid távon nem jelent gondot, hogy síkfutásban és gátfutásban is versenyez, hosszú távon majd kiderül, hogy melyiket fogja választani.

– Az ötösugrást azért választottam, mert egy versenyen 3 számban lehet nevezni, ezért edzőm javaslatára ebben a számban is elindultam – indokolta a harmadik versenyszámban indulását Roland. Kiskunfélegyházán a Petőfi Sándor Gépészeti és Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium hallgatója. Jó eredményei vannak, szeret tanulni, a sport mellett a tanulásra is nagy hangsúlyt fektet.

– Nagy előnyt jelent számomra, hogy a Kecskeméti Sportiskola keretén belül, ebben az atlétikai stadionban készülhettek a versenyekre. Kiskunfélegyházán nincs arra lehetőség, hogy rekortán gumipályán eddzek, mert csak egy salakpálya áll rendelkezésre – tette hozzá. A Rolandot figyelő szakemberek szerint 3 év múlva versenytársa lehet a felnőtteknek is.