Lezárult az adománygyűjtő akciónk

2022. 12. 19., 13:54
Hétfőn délben ért véget a Kecskeméti Médiacentrum adománygyűjtő akciója, amit az Áldozatsegítő Központtal együttműködve hirdettünk bűncselekmények áldozatainak támogatására. Az utolsó napon érkezett Engert Jakabné polgármester, hogy egy nagy csomag édességgel járuljon hozzá a gyűjtésünkhöz.

Kapcsolati erőszak, verbális és fizikai bántalmazás, zaklatás, csalás és szexuális erőszak – többek között ezeket a szörnyűségeket szenvedték el azok a gyerekek és felnőttek, akiknek szerettünk volna támogatást nyújtani a szeretet ünnepén. A támogatott személyek elég bátrak voltak ahhoz, hogy kilépjenek az áldozat szerepből, új életet kezdjenek, de ehhez segítségre van szükségük.

A tavalyi évhez hasonlóan tíz olyan személyt/családot választottak ki az Áldozatsegítő Központ munkatársai, akik a közelmúltban váltak bűncselekmények áldozataivá. Kaptunk egy kis történetet is róluk, de természetesen most is név és arc nélkül bonyolítottuk le javukra a gyűjtést. Olvasóink telefonon, illetve a facebook oldalunkon jelentkezhettek egy-egy család vagy személy ajándékára.

Volt olyan jelentkező, aki három család karácsonyi megajándékozását is felvállalta. Kollégáink is összefogtak a jó cél érdekében, de partnereinktől is érkeztek felajánlások élményajándékokra.

Ez a kecskeméti édesanya szeretett volna névtelen maradni. Neki három bajba jutott család köszönheti a nagylelkű adományokat.

Bogasov István, a Hírös Sport Kft. ügyvezető igazgatója fürdőbelépőkkel, Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója családi belépőkkel, a Malom Központ pedig mozijegyekkel támogatta jótékonysági akciónkat. Az ajándékot Kisné Mándity Dóra  marketing event manager adta.

Szamler László már a tavalyi akciónkhoz is csatlakozott, hatalmas csomagokat állított össze az áldozattá vált gyerekek számára. Idén fiával érkezett, két bajba került tinédzser számára hoztak ajándékot.

Engert Jakabné alpolgármester is fontosnak érezte, hogy hozzájáruljon a gyűjtésünkhöz. Mint elmondta, karácsonyi édességgel szeretné szebbé tenni az áldozattá vált családok karácsonyát. Mindenkinek hozott egy-egy csomag szaloncukrot és hatalmas csokoládékat.

Az ajándékokat az Áldozatsegítő Központ munkatársai számára adjuk át, ők juttatják majd el azokat a kiválasztott személyekhez még karácsony előtt. Ezúton is köszönjünk minden segítőnknek, támogatónknak!