Magyarország Mária országa konferencia a KTV műsorán

2023. 11. 21., 15:01
Kecskemét önkormányzata és az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány városunkban 10. alkalommal szervezett egyházi emlékkonferenciát októberben. A jubileumi tanácskozás középpontjában a Magyarok Nagyasszonya, Mária állt. Az egyházi konferenciát teljes terjedelmében, két részben több alkalommal is sugározza a Kecskeméti Televízió.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 32 képet tartalmaz

A Magyarország Mária országa című, nagy érdeklődés mellett zajlott emlékkonferenciát október 5-én rendezték meg a Városháza dísztermében. Azok, akik lemaradtak róla, vagy szívesen visszanéznék az előadásokat, most megtehetik. A Kecskeméti Televízió többször is műsorra tűzi az egyházi tanácskozást, teljes terjedelemben.

Ezen a hétvégén az első részt november 25-én szombaton, a második részt 26-án vasárnap, mindkét nap 17 órától láthatják, ezt követően advent második hétvégéjén, azaz december 9-én és 10-én, majd karácsonykor, december 25-én és 26-án, szintén 17 órától tűzi műsorra a konferenciát a Kecskeméti Televízió.

A konferencia Szűz Máriát, Magyarország patrónáját, védelmezőjét helyezte a középpontba. Az előadók különböző aspektusokból közelítették meg azt a tényt, ami több mint 1000 évvel ezelőtt történt: Szent István király a Szűzanya oltalmába ajánlotta az országot.

Kapcsolódó cikk