Megnéztük, hogyan újítják fel a Széktói Stadion pályáját

2024. 05. 22., 21:01
Tegnap, kedden reggel kezdetét vette a Széktói Stadion pályájának átfogó felújítása. Nemcsak a gyepszőnyeg újul meg, hanem az egész pályatest: új öntöző és vízelvezető rendszert telepítenek, és a pályafűtést is kialakítják. Ma délután jártunk a helyszínen.

Tegnap reggel óta munkagépek jönnek-mennek a Széktói Stadion gyepén: megkezdődött a pályatest teljes felújítása. A gyepszőnyeg felszedése után új rétegrendet alakítanak ki, ennek részeként vízelvezető rendszert és fűtést is telepítenek a pálya alá. A főbb munkálatokról dr. Filus Andort, a Kecskeméti TE ügyvezetőjét kérdeztük a helyszínen.

Nem csak fűcsere lesz, ez egy komplett új pályaépítés. A legfőbb elemei, hogy kiépül a pályafűtés, a vízelvezetés, egy új vízbekötéssel  modern öntözőrendszert alakítunk ki, illetve egy mai stadionoknak megfelelő gyepszőnyeg kerül majd a pályára
— magyarázta dr. Filus Andor ügyvezető.

A tervek szerint a munkálatok befejeződnek az új bajnoki szezon kezdetére.

Nagyságrendileg ez egy nyolc hetet fog igénybe venni. A bajnokság kezdetére minden bizonnyal elkészül az új pálya, így ez nem fogja érinteni a kezdést. Itt fogjuk várni a következő szezonban az ellenfeleket
— mondta dr. Filus Andor.

A fejlesztés fontos eleme, hogy a stadiont rákapcsolják a távhőhálózatra, kiváltva a költségesebb gázfűtést.

Dr. Filus Andor elmondta, hogy a teljes fejlesztés mintegy 700 millió forintba kerül, ennek 30 százalékát Kecskemét városa finanszírozza, 70 százalékát pedig tao-forrásokból teremtik elő.

A pálya felújítása után a következő lépés a lelátók és a kiszolgáló helyiségek fejlesztése lehet, erre jelenleg is keresi a forrásokat a klub.

A KTE az OTP Bank Liga középmezőnyében, a 6. helyen végzett a nemrég véget ért bajnokságban. A játékosok most kéthetes pihenésüket töltik, majd megkezdődik a felkészülés a következő szezonra. A nyári szünet egyúttal az átigazolások időszaka is, erről konkrétumokat egyelőre még nem lehet tudni.

Kapcsolódó cikk