Múzsa - Két színházi premier és Bruncsák András új tárlata a ma esti műsorban

2023. 11. 07., 10:37
Az elmúlt hét végén két premiert is tartottak a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban, illetve 10 év után új, önálló tárlattal jelentkezett Bruncsák András helyi képzőművész is. A kedd esti Múzsa magazin előzetese!

Az elmúlt héten pénteken és szombaton este egyaránt premiert tartottak a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban. November 3-án mutatták be a Meseautó című film forgatókönyvéből írott musical comedyt, amelyet a Bolba Tamás - Szente Vajk - Galambos Attila szerzőhármas jegyez. A látványos előadást a színház főrendezője, Szente Vajk rendezte.

Ugyancsak bemutató előadást tartottak szombaton este a Ruszt József Stúdiószínházban is. Itt Márkó Eszter állította színpadra a 250 évvel ezelőtt született Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című rokokó tündérkomédiáját, a szerző legismertebb színpadi művét. A darabot eredetileg iskolai célokra írta a szerző bő 200 évvel ezelőtt, de folyamatos  aktualitása miatt időről-időre ma is  előveszik  a színházak. Ezúttal az eredeti szöveggel, hamisítatlan rokokó környezetben találkozhatunk a művel.

Jó  tíz év elteltével állít ki újra szülővárosában Bruncsák András. A Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola alapítójának és működtetőjének tárlata november 26-ig látogatható a Hírös Agora Kodály-termében. A kiállításon a néhány egyéb technikával készült kép mellett  főként szénrajzok, akvarellek és tojástemperával készült művek láthatók.

Mindhárom eseményről részletes, interjúkkal feldúsított beszámolót láthatnak  a ma esti Múzsa magazinban.

Figyelmükbe ajánljuk a stúdióvendéget, Salánki Villlőt, a Katona József Gimnázium végzős diákját is, aki a közelmúltban első helyezést ért el egy országos retorikaversenyen. Itt lesz velünk Villő felkészítő tanára, Tóthné Pintér Kinga is.

Várjuk Önöket a képernyők elé november 7-én, kedden 20:00 órától, vagy az ismétlések alkalmával! A műsor a KTV youtube-csatornáján is elérhető.