Kategória: Hitélet
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.02.28

Ma este újra ÉlŐvíz!

Ma (szerda) este 20 órakor ismét várja nézőit az ÉlŐvíz, a Kecskeméti Televízió vallási magazinja. Az adásban elsőként Hatházi Róbert atyával, a Szentcsalád Plébánia plébánosával beszélgettünk a nagyböjtről, ezután pedig dr. Tóth Tamással, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárával is láthatnak egy portrébeszélgetést.
2024.02.16

Házasság Hete - Fodorné dr. Ablonczy Margit lelkésszel beszélgettünk

A Házasság Hete programsorozatán belül péntek délután érdekes előadást hallhattak az érdeklődők Családvédelem címmel. Az előadásról és a házasságról Fodorné dr. Ablonczy Margit családpasztorációért felelős lelkésszel, a Károli Gáspár Református Egyetem adjunktusával beszélgettünk a KTV Kiemelő magazinjának péntek esti adásában.
2024.02.14

Hamvazószerdával kezdetét vette a nagyböjt

Hamvazószerda van, a mai nappal kezdetét vette a 40 napos nagyböjt a katolikus egyházban. A templomban a mise után a pap az előző évi szentelt barka hamujával keresztet rajzol a hívek homlokára. Ezt nevezik hamvazásnak, amely a nagyböjt kezdetén végzett szertartás. A hamuval hintés a bűnbánat jelképe, mivel a hamu az elmúlásra figyelmezteti az embert.
2024.02.07

Némáné Ella a Házasság Hete kecskeméti programjairól

Némáné Ellával, a Parázs Pasztorális Központ munkatársával beszélgettünk a szombaton rajtoló Házasság Hete kecskeméti programjairól a KTV Kiemelő magazinjának szerda esti adásában. A beszélgetésben többek között szó esik a népszerű szerelmi kalandtúráról, a párkapcsolati műhelyről és a Városházán tartandó két látványos programról is.
2024.02.06

Hamarosan indul a Házasság Hete Kecskeméten is!

Magyarországon 17. alkalommal, Kecskeméten 12. éve rendezik meg a Házasság Hete programsorozatot civil szervezetek és keresztény egyházak összefogásával. Az idei programok sora a hírös városban szombaton veszi kezdetét. Közös ünnepség keretében köszöntik azokat a párokat, akik szeretnék házasságkötésüket megerősíteni. Lehetőséget biztosítanak romantikus lánykérésre is a Városháza erkélyén. A Házasság Hete idei mottója: "Állandó megújulásban".
2024.02.01

Kecskeméten is bemutatták a pápalátogatásról szóló díszkötetet

Kecskeméten is bemutatták a Ferenc pápa apostoli látogatásáról szóló díszkötetet szerdán este a Szentcsalád plébánián. A fotókkal gazdagon illusztrált kötet tartalmazza a Szentatya áprilisi látogatása során elmondott összes beszédét, sőt QR-kódok segítségével közvetlenül elérhetjük az elkészült televíziós felvételeket is. Ferenc pápa látogatásának előkészületeiről és kulisszatitkairól, valamint személyes élményekről is hallhattunk a könyvbemutató meghívott vendégeitől, akik mindannyian az események sűrűjében, azok tevékeny részeseiként élték át az emlékezetes három napot.
2024.01.30

Nagytemplom: jelenleg főként a tetőn dolgoznak, rézlemez borítást kap a templomhajó

Nagy a munka a kecskeméti Nagytemplom körül. A szakemberek jelenleg főként a tetőn dolgoznak, rézlemez borítást kap a templomhajó. A templom homlokzati állványait erősebbekre cserélik. A következő fázisban pedig a harangok és az óraszerkezet rendbetétele, valamint a toronytörzsön lévő erkélylemez cseréje szerepel – tájékoztatott Vörös Márta főegyházmegyei főépítész.
2024.01.29

Tódor Norbert tanúságtétele az ÉlŐvízben

A KTV vallási magazinja, az ÉlŐvíz januári adásában megismerhetik Tódor Norbertet, aki nyolc éve tevékenykedik a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ munkatársaként. Norbertet már fiatal korában foglalkoztatta a nagybetűs Igazság kérdése. Kereste a választ arra, hogy mi is a boldogság, és mi mozgatja a világot. Keresése közben megérintette az Isten. Megtérése nem pontszerű volt, éveken át eltartott. Ma a Kecskeméti Református Egyházközség aktív tagja.
2024.01.24

Ma este újra ÉlŐvíz!

Ma este 20 órakor újra jelentkezik a KTV ÉlŐvíz című vallási magazinja. A januári adásban a héten zajló ökumenikus imahéttel foglalkoznak, emellett beszélgetést láthatnak Tódor Norberttel, a Karol Wojtyla Barátság Központ munkatársával, aki többek között arról mesélt, hogyan találkozott Istennel és hogyan lett hitetlenből hívő.
2024.01.22

Elkezdődött az ökumenikus imahét

Elkezdődött az ökumenikus imahét, ami a keresztény felekezetek egységéért végzett közös ima kiemelt időszaka Kecskeméten is. Az alkalmakat ezen a héten, egészen szombatig a kecskeméti Nagytemplomban tartják minden nap 17 órától.
2024.01.05

Házszentelést tartottak a Wojtyla Házban

Christus Mansionem Benedicat - Krisztus áldja meg e házat. Ez a felirat olvasható újra a Wojtyla Barátság Központ ebédlőjének falán és az ajtók fölött. Szombaton, január hatodikán van ugyanis vízkereszt napja. A legismertebb szokás ezzel kapcsolatban a házak szentelése.
2023.12.24

Ferenc pápa emberséget szorgalmazott advent negyedik vasárnapján

Emberséget szorgalmazott Ferenc pápa advent negyedik vasárnapján a Szent Péter téren mondott beszédében. Az egyházfő közelségét hangsúlyozta a háborútól szenvedőkkel. Hozzátette, nem szabad megfeledkezni azokról sem, akik nyomorban, éhezésben, rabszolgaságban szenvednek. Istent kérte, hogy emberséget töltsön a szívekbe.