Kategória: Színház
Keresés
Dátum választó
Rendezés
58 találat
2024.06.22

Elkezdődött a Magyarországi Bábszínházak XVI. Találkozója Kecskeméten

Mától 6 napon keresztül Kecskemét a bábszínházak fővárosa. A Ciróka Bábszínház több mint 40 előadással, szakmai programokkal szervezte meg idén a Magyarországi Bábszínházak 16. Találkozóját. A szünidő első két napján pedig szabadtéri előadásokkal kedveskednek a közönségnek. A fesztivált dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester nyitotta meg.
2024.06.20

Újra Kecskemét lesz a bábszínházak fővárosa

Június 22-e és 27-e között Kecskemétre figyel a bábszínházi szakma. Mintegy 400 vendég érkezik városunkba a Magyarországi Bábszínházak 16. Találkozójára a szervező Ciróka Bábszínház meghívására. Több mint 40 előadás, számtalan szakmai program színesíti a fesztivált, de különleges meglepetésekre készülhetnek a gyerekek is a szünidő első két napján. A részletekről Kiszely Ágnest, a Ciróka Bábszínház igazgatóját és Bodor Évát, a Találkozó főszervezőjét kérdeztük.
2024.06.19

Kiszely Ágnes volt a Kiemelő vendége

Június 22-től 27-ig Kecskeméten rendezik meg a Magyarországi Bábszínházak 16. Találkozóját, ahová több mint 400 vendéget vár a szervező Ciróka Bábszínház. Mintegy 40 előadás és szakmai programok sora várja az érdeklődőket. A rendezvénnyel kapcsolatban volt a KTV vendége Kiszely Ágnes, a bábszínház igazgatója.
2024.06.18

Szombaton kezdődik a Magyarországi Bábszínházak 16. Találkozója

Szombattól újra Kecskemét lesz a bábszínházak fővárosa. Június 22-e és 27-e között rendezi meg a Ciróka Bábszínház a Magyarországi Bábszínházak 16. Találkozóját. Több mint 40 előadás, számtalan szakmai program színesíti a fesztivált, a szünidő első két napján pedig szabadtéri előadásokkal kedveskednek a közönségnek. A Találkozó részleteiről ma délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a Cirókában.
2024.06.14

23. alkalommal rendezték meg a Színjátszó Maratont

Csütörtökön tartotta éves nagy seregszemléjét a Kecskeméti Színjátszó Műhely a Ciróka Bábszínházban. A XXIII. Színjátszó Maratonon idén öt előadást láthatott a közönség. A Waldorf Színcsillag, a Lazarcú Maszkák, a Kadásokk Színjátszókör és az Ifjú Morbid Színpad produkciója után egy különleges színházi csemegével is meglepték a közönséget.
2024.06.13

Vásárhelyis drámatagozatos sikerek a KTV-ben

Szép sikereket ért el a Vásárhelyi Pál Általános Iskola Művészeti Iskolájának drámatagozata ebben a tanévben. Szinte minden versenyről arany minősítéssel tértek haza. Az iskola drámatagozata színjátszó műhellyé alakult át. A részletekről beszélt a KTV Kiemelő magazinjában Szabóné Kovács Andrea ének-zene, fejlesztőpedagógus és Vass-Eysen Ábel drámapedagógus.
2024.05.20

Hírös kecskemétiek ismét a pódiumon

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közkedvelt Hírös Kecskemétiek című pódiumbeszélgetés-sorozata a 2023/24-es évadban utolsó alkalommal 2024. június 3-án, hétfőn 18 órakor várja az érdeklődőket két őszinte, mélyreható, helyenként humoros beszélgetéssel.
2024.05.12

Cirkuszi varázslat és mesés kalandjáték a Cirókás Napon

Izgalmas kalandtúrával és a Dobronka Cirkusz, világszám! című vendégelőadásával várták a gyerekeket vasárnap délelőtt a Ciróka Bábszínházba. Idén is a Cirókás Napon zárult le a bábszínház Vasárnapi Mesébelépő játéka. A gyerekek a bábszínészekkel együtt játszottak, és kiderült az is, ki lett a Társulat Tiszteletbeli Tagja.
2024.05.09

Színházi élménnyel lepik meg a pedagógusokat

Ajándékkal lepik meg a kecskeméti oktatókat, nevelőket Pedagógus nap alkalmából. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kezdeményezésére a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház együttműködésében több mint 2000 pedagógust hívnak meg egy-egy előadásra, így köszönve meg az áldozatos munkájukat.