Kategória: Színház
Keresés
Dátum választó
Rendezés
663 találat
2023.06.01

Sissi, a magyar királyné

Június 9-én Kecskemétre látogat a több mint 10 éve alakult Monarchia Operett társulata a 𝑺𝒊𝒔𝒔𝒊, 𝒂 𝒎𝒂𝒈𝒚𝒂𝒓 𝒌𝒊𝒓𝒂́𝒍𝒚𝒏𝒆́ előadásával. A szuper produkcióban a fiatal tehetségek mellett látható lesz a Kossuth díjas Oszvald Marika, a méltán nagyon népszerű Peller Károly is. Az operett előadás helyszíne a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ lesz. Jegyek már elérhetőek, de gyorsan fogynak…
2023.05.29

Óriás halak úsztak az égen Kecskemét felett

Parádésan ért véget a 10. Színházi Olimpiával felturbózott cirókás gyerekhétvége Kecskeméten. Szombat reggeltől egészen hétfőn estik tartott a programdömping a Bábszínházi Világtalálkozó keretében, záró akkordként hatalmas halak kápráztatták el a főtéri járókelőket.
2023.05.28

Hatalmas sikerrel startolt el a cirókás gyerekhétvége

Kacagó gyerekektől volt hangos szombaton a kecskeméti főtér, ekkor indult el ugyanis a Bábművészeti Világtalálkozó Szervusztok pajtikák! címmel, a 10. Színházi Olimpia keretében. Ne szomorkodjon senki, aki lemaradt a programokról, a Ciróka Bábszínház jóvoltából idén háromnapos a gyereknap, egészen pünkösd hétfő estig tart.
2023.05.27

Elhunyt Szegedi Erika színésznő

Életének 82. évében elhunyt Szegedi Erika Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész. Pályáját Kecskeméten, a Katona József Színház társulatának tagjaként kezdte. S bár csak egy évadot töltött a hírös városban, a helyi színházszeretők hamar a szívükbe fogadták – számos darabban aratott szép sikert – és mindmáig szeretettel emlékeznek rá.
2023.05.16

Háromnapos gyereknappal indul a Bábművészeti Világtalálkozó

Életre szóló élményekre számíthatnak a gyerekek május utolsó hétvégéjén Kecskeméten. Ekkor indul el ugyanis a Bábművészeti Világtalálkozó Szervusztok pajtikák! címmel, a 10. Színházi Olimpia keretében. A Ciróka Bábszínház jóvoltából háromnapos lesz az idei gyereknap, de azután sem ér véget a mulatság. Május 27-től június 24-ig 38 különlegesebbnél különlegesebb bábos produkció érkezik városunkba. Leszáll nálunk egy léghajó, lesz érzékek színháza, sőt óriásbábok is ellepik a várost. A részletes programokról ma tartottak sajtótájékoztatót a Cirókában.
2023.05.10

„Északi Táncok” – szakrális népzenék Skandináviából

Idén május 20. és 28. között kerül megrendezésre a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, mely ezúttal is fantasztikus programsorozatot ajánl a zenekedvelő közönség számára. 2023-ban több mint 10 városban kínál lehetőséget a Filharmónia Magyarország arra, hogy közelebb kerüljünk az egyházi zenéhez. A fesztivál mindig egy különleges oldalát mutatja meg ennek a műfajnak, 2023-ban a népzene és az egyházzene kapcsolata kerül a középpontba, a rendezvénynek pedig kecskeméti állomása is lesz.
2023.05.05

CIRÓKÁS NAP kalandjátékokkal és vendégelőadással

Aki eseménydús vasárnap délelőttre vágyik, az feltétlenül látogasson el május 14-én a Ciróka Bábszínházba. Ezen a napon kerül sor ugyanis a Vasárnapi Mesébelépő játék záró rendezvényére, a Cirókás Napra, amelyen izgalmas programok várják a családokat, miközben az is kiderül majd, kik voltak ebben az évadban a legszorgalmasabb bábszínházlátogatók.