Scoregoal: az akarat és küzdés diadala Nyíregyházán

2023. 02. 13., 23:04
Kulcsjátékosait volt kénytelen nélkülözni sárga és piros lapos eltiltások miatt az SG Kecskemét Futsal alakulata a sorsdöntő alapszakasz zárófordulóban. A jelentősen megfiatalított kék oroszlánok azonban nagyot küzdve, végig irányítva a meccset behúzták a fontos győzelmet, és ezzel az alapszakasz 3. helyén zártak, így 4 egységet visznek magukkal a felsőházba.

Kecskeméti szempontból kiválóan kezdődött az összecsapás, hiszen Haász és Dávid összjátékából utóbbi már korán, az 5. percben vezetéshez juttatta csapatát. A folytatásban is a hírös városiak akarata érvényesült jobban, több helyzetet is kidolgoztak, ám Öreglaki csak a kapufáig jutott az etap hajrájában, így egygólos vendég vezetéssel mehettek pihenőre a felek.

Fordulás után is hasonló volt a forgatókönyv, és az SG Kecskemét Futsal Kajtár révén tudta előnyét növelni a 25. minutumban, 0-2. Riadót fújt a nyírségi alakulat, és létszámfölényes taktikára váltottak. Erőfeszítéseiket siker koronázta, és Kovács Gergő kisebb szerencsével szépített, 1-2. Tovább nyomott a hazai csapat, ám a kecskemétiek remekül állták a sarat hátul. A 38. percben aztán Öreglaki már nem hibázott, és az üresen tátongó kapuba jutatta a bőrgolyót, 1-3. Rá két percre Kajtár meglőtte második találatát is, ezzel lezárva a kérdéseket. A végén a kék oroszlánok szakmai stábja minden nevezett fiatalnak lehetőséget szavazott. Még jutott szépségtapasz hazai oldalon, de a lényegen már ez sem változtatott: bezsebelte a három pontot a Kecskemét, és ezzel az alapszakasz 3. helyén végzett, 4 egységet víve ezzel a felsőházi küzdelmekbe.

Marko Gavrilovic sportigazgató: Nagy győzelmet arattunk ma, és ezzel a klub történetének legjobb eredményét értük el, az alapszakaszt a dobogón, a 3. helyen zártuk. Végig kontrolláltuk a meccset, megérdemelten szereztük meg a győzelmet. Akik ma pályára léptek, mind hősök, hiszen sokan nem tudtak ma eltiltás miatt játszani. A fiatalok megmutatták, hogy megvan bennük a tehetség, és nemcsak a kecskeméti, hanem az egész magyar futsal reménységei. A munka azonban nem áll meg, pénteken fontos kupameccs vár ránk Debrecenben, szeretnénk ott kiharcolni a továbbjutást.

Á Stúdió Futsal Nyíregyháza – SG Kecskemét Futsal 2-4 (0-1)
Férfi futsal NBI alapszakasz 22. forduló
2023.02.13., hétfő 19:00
Continental Aréna – Nyíregyháza