Bizakodó hangulatú támogatói ankéton fogadta szponzorait a KTE

2023. 10. 18., 12:19
Az elmúlt öt bajnoki jelentette kisebb hullámvölgy ellenére bizakodó hangulatban zajlott kedd este a Kecskeméti TE támogatói ankétja a belvárosi Veyron rendezvényházban. A szakvezetők hangsúlyozták, hogy az összes fontos statisztikai mutató tekintetében fejlődött a klub, és továbbra is jó a csapatmorál. A fő cél a KTE stabilizálása az első osztályban, amire minden esély adott. A Széktói Stadion fejlesztése is napirenden van, megújulhat a gyepszőnyeg, és a fedett lelátók tervét is kidolgozzák.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 20 képet tartalmaz

Elsőként dr. Filus Andor, a KTE ügyvezető igazgatója összegezte a klub helyzetét. Kiemelte, hogy több új támogatót sikerült szerezniük, többek között a Neumann János Egyetemet, a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft.-t és a Kecskeméti Közlekedési Központot (KeKo). Megköszönte a városvezetés folyamatos támogatását is, amely biztos alapot ad a fejlesztésekhez.

A stadionfelújításról szólva elmondta, hogy a gyepszőnyeg a mostani szezon lezárulta után megújulhat, valamint elkezdik kidolgozni a városközpont felőli lelátó és a főbejárat felőli lelátó felújításának, befedésének terveit is.

Tóth Ákos sportigazgató hangsúlyozta, hogy a fő cél továbbra is az NB I-ben való bent maradás. Az igazolási szezon alapvetően sikeres volt, a csapat gerincét sikerült egyben tartani, és tíz új játékos érkezett. A csapat összértéke jelenleg 7,5 millió euró, amivel a KTE a 7. helyen áll az OTP Bank Ligában. A Ferencváros kiemelkedő, mintegy 50 millió eurós értéke után a többi csapat nagyságrendileg hasonló összértékkel bír – jegyezte meg.

Tóth Ákos kiemelte: értékelnünk kell azt a pozíciót, amit a KTE kivívott magának a magyar labdarúgásban. – Szegeden élek, és elmondhatom, hogy a csongrádi megyeszékhelyen irigykedve beszélnek rólunk – mesélte, hozzátéve, hogy számos más nagy város is szívesen cserélne velünk. Egy igazi brandet sikerült teremtenünk – fogalmazott.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hozzászólásában úgy fogalmazott: az egész város egy szívként lüktet a focicsapat mögött. Nem szabad beleragadni ebbe a kisebb hullámvölgybe, össze kell szedni magunkat és tovább menetelni a sikerek felé – hangsúlyozta. – A középmezőny a minimum! – mondta buzdítva.

Szabó István vezetőedző is bizakodó hangot ütött meg. Kiemelte, hogy nemrég még alig 300 néző járt ki a KTE meccseire, ma pedig a 4.000-et is sokszor meghaladja a szurkolók száma, ami óriási előrelépés, hiszen alapvetően a nézőknek szól a foci. Rámutatott arra is, hogy immár három válogatott játékossal büszkélkedhetünk, a felnőtt válogatottban Szalai Gáborral és Horváth Krisztoferrel, az U21-ben Iyinbor Patrickkal.

Szabó István kitért arra is, hogy bár ritkán hozakodik elő vele, de tény, hogy három kulcsjátékost kell nélkülöznünk sérülés miatt: Banó-Szabó Bence, Nikitscher Tamás és Nagy Krisztián is túlestek már a műtéten, és a remények szerint mielőbb visszatérhetnek a csapatba.

A vezetőedző hangsúlyozta, hogy a cél az első osztályban való bennmaradás, amire jók a kilátásaink. Jelenleg három csapat is mögöttünk áll a tabellán, kettő közülük jelentős lemaradásban – mutatott rá. (A 12 csapatos NB I-ből az utolsó két csapat esik ki.) Szabó István kiemelte azt is, hogy az NB I-ben nagyon kiegyenlített a mezőny; a Ferencváros kivételével, mely kiemelkedik a többi csapat közül, gyakorlatilag bárki legyőzhet bárkit.

A kedd esti támogatói ankéton a szponzorcégek vezetői, képviselői mellett részt vett a város két országgyűlési képviselője, dr. Szeberényi Gyula Tamás és dr. Salacz László, valamint Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Jánosi István önkormányzati képviselő, sportért felelős tanácsnok is. A klub évente kétszer fogadja szponzorait támogatói ankéton, legutóbb tavasszal került sor ilyen eseményre a Széktói Stadionban.

A KTE most szombaton, október 21-én az Újpest vendége lesz, majd egy hétre rá, október 28-án a Zalaegerszeget fogadja a Széktói Stadionban.