Címke: borászat
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1567 találat
2023.11.12

A jövőben is számíthatnak a kormány támogatására a magyar borászok

A szőlő- és borágazat helyzetéről, az új borjogi szabályokról és a szőlészeket és a borászokat érintő agrártámogatási pályázatokról tartott előadást Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Soltvadkerten, a XIV. Márton-napi újbor ünnep alkalmából rendezett eseményen - tájékoztatta a szaktárca közleményben az MTI-t.
2023.10.31

Jó termés, finom borok

Bár később indult az idei szüret, nincs panasz az idei szőlőtermésre. A Damax Kft. ügyvezetője, Dabasi Gábor keze alól több díjnyertes bor került már ki. A csapadékos nyár és a meleg ősz kedvező volt a térségünkben uralkodó szőlőfajták, főként az irsai és a cserszegi szempontjából.
2023.08.24

Alföldi kenyér, szőlő és bor – A Kárpát-medence kincsei címmel rendeztek konferenciát

Konferenciát és bemutatót szerveztek a MATE SzBI Kecskeméti Kutató Állomásán „Alföldi kenyér, szőlő és bor – A Kárpát-medence kincsei” címmel. A rendezvény immár 20. éve tartja össze a borászokat, szőlőnemesítőket, gabonakutatókat és -nemesítőket. A jubileumát ünneplő rendezvény célja bemutatni a szőlészet-borászat, illetve a gabonakutatás területén elért eredményeket.