Címke: Kecskeméti Református Egyházközség
Keresés
Dátum választó
Rendezés
96 találat
2023.10.01

Ünnepi istentiszteleten adtak hálát a református Pálmácska Óvoda 15 éves fennállásáért

Ünnepi istentiszteleten adtak hálát vasárnap délelőtt a Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda 15 éves fennállásáért. A belvárosi református templomban tartott istentiszteletet az óvoda Csillag csoportjába járó apróságok éneke, rövid prózai előadása és imája tette különösen meghitté. A szertartás keretében a Pálmácska Óvoda igazgatóhelyettese, Andrásyné B. Tóth Anikó átvehette a Tradicionális Magyar Keresztyén Oktatásért-díjat.
2023.08.30

ÉlŐvíz - Bemutatkozik a Hajnalcsillag Tanoda

A Hajnalcsillag Tanodát a Kecskeméti Református Egyházközség hívta életre 2019-ben missziós céllal. Nehéz helyzetben élő általános iskolás gyerekekkel foglalkoznak, hitre, reményre, szeretetre, önuralomra, önbizalomra, életrevalóságra nevelik őket iskola után, délutánonként. Céljuk, hogy ők is átérezzék Isten átölelő szeretetét. A Műkertvárosban található tanoda működésében Isten a főszervező, mindenki más asszisztens. Az intézmény létrejöttéről, működéséről és saját elhívásáról mesélt az ÉlŐvíz vallási magazinműsor augusztusi adásában Bárdos Péterné Edit, a tanoda vezetője.
2023.05.24

Befejeződött a Kecskeméti Református Újkollégium energetikai felújítása

Befejeződött a kecskeméti Újkollégium energetikai korszerűsítése. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A felújítás az intézmény nyílászáróit érintette, továbbá megújult a világítás, és a fűtési rendszer, valamint napelemes rendszert telepítettek, 246.630.000 forintos európai uniós támogatás segítségével.
2023.02.28

Protestánsok Kecskeméten a 16-18. században - Székely Gábor előadásai az Újkollégiumban

Protestánsok Kecskeméten a 16-18. században címmel tart három alkalomból álló előadás-sorozatot az Újkollégium dísztermében Székely Gábor történész, művészettörténész, a Kecskeméti Református Kollégium egykori diákja, akinek tavaly jelent meg a témában doktori disszertációjának átdolgozott változata tanulmánykötetként. Március 6-án, 7-én és 8-án (hétfőn, kedden és szerdán) 17.00 órától minden érdeklődőt szeretettel vár a Kecskeméti Evangélikus és a Kecskeméti Református Egyházközség.