Újra nyit a posta Hunyadivárosban és Vacsiközben is

2023. 09. 13., 13:04
"Kecskemét, ahogy sok mindenben, úgy a posták kérdésében is megnyugtató, előremutató megoldásokat talált" – adta hírül Facebook-oldalán Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Gázló utcai posta szeptember 13-ai bejárása után. Két városrészben, a Hunyadivárosban és a Vacsiközben is újra igénybe vehetik majd a lakók a postai szolgáltatásokat. A két PostaPont működtetését az „Akikért a déli harang szól a Hunyadivárosban Egyesület” látja el, mindkét helyen ugyanazokkal a szerződéses feltételekkel.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 15 képet tartalmaz

A Magyar Posta még 2022 novemberében szüntette meg szolgáltatását országosan 366 hivatalban, ebből hat kecskeméti helyen. A döntés indokának hátterében a magas rezsiköltség és a csökkenő ügyfélforgalom állt.

A lakossági igényekre reagálva Szemereyné Pataki Klaudia már a 2022. december 8-ai közgyűlésen megígérte, dolgozik azon, hogy olyan megoldást találjon, ami megfelelő mind a hunyadivárosiak, mind pedig a vacsiköziek számára. Felvette a kapcsolatot a Magyar Posta Zrt. új vezérigazgatójával, és a Hunyadivárosban elkezdődött egy olyan munka, amelynek eredményeként szeptember 22-től a Magyar Posta szolgáltatásai már a Hunyadivárosi Közösségi Házban is elérhetők lesznek.

– Pászti András képviselő folyamatos közreműködésével eljutottunk odáig, hogy a PostaPontot működtető szervezet megvásárolta a szükséges berendezéseket, felszereléseket, munkatársakat vett fel. Így minden feltétel rendelkezésre áll a megnyitásra – nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Szemereyné Pataki Klaudia.

Időközben kiderült, a Vacsiközben élőknek sem kell már sokáig nélkülözniük a postai szolgáltatásokat.

– Vacsiköz nem marad posta nélkül, sőt modernebb szolgáltatásokat kap, ezért a Gázló utcában PostaPont fog nyílni – ezt a megállapodást véstük ma kőbe Fülöp Gyulával, a Magyar Posta infrastruktúra-igazgatójával Kecskeméten – írta Kecskemét polgármestere szeptember 13-ai Facebook-posztjában, melyből kiderül, bejárást tartottak a posta képviselőivel a Gázló utcai épületben, hogy felmérjék a lehetőségeket.

„A posta még mindig létfontosságú szolgáltatás vidéken. Ezért nem felszámolni, hanem megújítani kell a szolgáltatásait - ezt az igényünket közvetítettem vezérigazgató úr felé, aki partnernek mutatkozott a PostaPontok megnyitását illetően.” – olvasható a bejegyzésben, mely így zárul:

„A világ átalakult, így a postának is át kell, erre pedig a legmegfelelőbb eszköznek a PostaPont mutatkozik, ahol minden fontos ügyünket - számlák befizetése, levelek feladása, újságok beszerzése egy helyen, egyszerre tudjuk intézni. Kecskemét, ahogy sok mindenben, úgy a posták kérdésében is megnyugtató, előremutató megoldásokat talált.”