Verseltek a fiatalok a Lechner Kávéházban

2024. 02. 12., 18:03
„Minden szó egy történet” címmel irodalmi versmondó délutánra hívták az ifjakat a Lechner Kávéházba hétfőn délután. Az eseményre elsősorban olyan középiskolások jelentkezését várták, akik rajonganak a költészetért.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 11 képet tartalmaz

Hétfőn indult útjára az Irodalmi Tehetségkutató Műhely "Minden szó egy történet" című irodalmi versmondó délutánja, melyet Stein Ildikó, a rendezvény koordinátora nyitott meg. A rendezvény partnere az MCC Kecskemét és a Kreatív Tudás Központ is.

Az irodalmi délutánon a diákok saját írásukat vagy a legkedvesebb költeményüket mutathatták be. Az első összejövetel középpontjában a család és a szerelem állt, a Házasság Hete jegyében. A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület szervezésében útjára indított kezdeményezés otthont teremt a város irodalmi tehetséggondozó műhelyének, melynek szakmai vezetője dr. Turai Laura költő. Az irodalmi munkának a Lechner Kávézó, valamint a Széchenyi István Közösségi Ház ad helyet.

Az Irodalmi Tehetséggondozó Műhely munkájához A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület közösségi oldalán keresztül csatlakozhatnak a középiskolások, valamint az egyetemisták, illetve itt tájékozódhatnak az eseményekről is.

A műhelymunka nemcsak azoknak szolgál táptalajként, akik irodalmi alkotásaikon keresztül szeretnék kifejezni magukat, hanem ahhoz is kitűnő társ, hogy felkészülést biztosítson az érettségizők számára.