Stúdióbeszélgetés: Nagyhegyesi-Kis Mariann a szombati családi napról

2023. 09. 13., 21:20
A Budapesti Demográfiai Csúcs ötödik alkalommal helyezi a középpontba a családok ügyét. A csúcs kísérőprogramjaként több vidéki nagyvárosban, így Kecskeméten is családi napot tartanak. Szombaton a Főtéren délelőtt 10 órától egészen estig színes programokat kínálnak minden korosztály számára. A családi nap részleteiről beszélgettünk Nagyhegyesi-Kis Mariannal, a Polgármesteri Hivatal Közösségi Kapcsolatok Osztályának vezetőjével.

Nagyhegyesi-Kis Mariann elmondta, hogy a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület szervezésében megtartják a nagy múltra visszatekintő babakocsis és kismotoros felvonulást a kiskörúton, és idei újdonságként a rajt előtt a helyszínen is fel lehet majd díszíteni a járgányokat – ehhez biztosítják a szükséges dekorációs eszközöket. A menet ezúttal is a színház elől indul, és a kiskörúton végighaladva a Főtérig jut el. Út közben két megálló is lesz, a Cifrapalotánál és a megyei könyvtár előtti téren, mindkét helyen a Ciróka Bábszínház készül kis előadásokkal – árulta el Nagyhegyesi-Kis Mariann.

A Főtérre visszaérve a 10. születésnapját ünneplő "Mózeskosár körbejár" programot tartják meg, ezúttal is tíz kecskeméti újszülöttet és családját ajándékozva meg egy-egy mózeskosárral, a hozzá tartozó babakelengyével és vásárlási utalvánnyal. A jubileum alkalmából nyereményjátékot is szerveznek azoknak a gyerekeknek, akik az elmúlt 10 évben születtek és Kecskeméten élnek.

A családi nap megkoronázásaként este két koncert is lesz a Főtéren: a Bon-Bon és az R-GO is széles közönséget, több korosztályt vonzhat – mondta Nagyhegyesi-Kis Mariann.

A teljes stúdióbeszélgetés alább tekinthető meg, a részletes programról pedig két kapcsolódó cikkünkben tájékozódhatnak:

Kapcsolódó cikk