Kategória: Mezőgazdaság
Keresés
Dátum választó
Rendezés
115 találat
2023.06.02

Legyen nálunk is sikk a spárgaszedés!

Csodasípokat terem, betegségektől véd, ráadásul mennyei fogások készíthetőek belőle. Mi az? Hazánkban sajnos egyelőre csak kevesen tudják a választ erre a találós kérdésre, pedig a spárgatermelésnek több mint hatvanéves a hagyománya itthon. Az sem köztudott, hogy Kecskemét mellett, a Bács Zöldért Zrt. borbási gazdaságában található az ország legnagyobb spárgatermelő területe. A multikba szállítják innen ezt a különleges zöldségfélét, aki azonban friss és igazán ízletes spárgára vágyik, saját kezűleg is leszedheti magának. Másképp nem is érdemes – állítja Bűdi Zsolt Attila vezérigazgató, a kertészet egyik tulajdonosa.
2023.05.31

Agrárium 2023 gazdaságszerkezeti összeírás – határidő hosszabbítás az online kérdőív kitöltésére

A Központi Statisztikai Hivatal 2023. május 15. és július 15. között mezőgazdasági gazdaságszerkezeti összeírást hajt végre Agrárium 2023 néven. Az adatgyűjtés célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU és a gazdálkodók számára, amihez az adatszolgáltatók nagyban hozzájárulnak részvételükkel és a pontos adatszolgáltatással.
2023.05.23

Agrárium 2023 - elkezdődött a gazdaságszerkezeti összeírás

Mezőgazdasági gazdaságszerkezeti összeírást hajt végre a Központi Statisztikai Hivatal, Agrárium 2023 néven. Az adatgyűjtés célja, hogy nyomon kövesse az ágazaton belüli változásokat, illetve, hogy pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az Európai Unió és a gazdálkodók számára. A témában tartott mai sajtótájékoztatón elhangzott, Bács-Kiskun vármegyében 11968, Kecskeméten 1063 gazda válaszait várják július 15-ig.
2023.05.15

„Földtől az asztalig – tartósítószermentes befőzés rejtelmei” címmel konferenciát szervezett az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében 2023. május 12. péntek 14:00 órától első ízben került megrendezésre a „Földtől az asztalig – tartósítószermentes befőzés rejtelmei” című konferencia a Hírös Agóra Kulturális Központban.
2023.05.10

Figyelem! Mezőgazdasági összeírás kezdődik

Kezdődik hazánk második legnagyobb mezőgazdasági gazdaságszerkezeti összeírása, melyet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2023. május 15. és július 15. között hajt végre Agrárium 2023 néven. Az adatgyűjtés célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU és a gazdálkodók számára.
2023.05.09

Hamzáné Lakó Judit volt a Kiemelő vendége

„Földtől az asztalig” tartósítószermentes befőzés rejtelmei címmel szervez konferenciát az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület. Pénteken az érdeklődők megismerhetik, hogyan kell jó minőségben elrakni télire a befőtteket. A rendezvényről beszélgettünk Hamzáné Lakó Judittal, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkárával.
2023.04.30

Befejeződtek a Településfásítási Program tavaszi faültetései

A kormány célja, hogy 2030-ra 27 százalékra nőjön az ország fával borított területe. Ezt szolgálja az Országfásítási és a Településfásítási Program, melyek sikerét jelzi, hogy meghirdetése óta több mint 50 ezer hektár új erdő telepítésére pályáztak a magyar gazdák - jelentette be Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára a KEFAG Zrt. Juniperus Parkerdészetben.