Kategória: Ipar
Keresés
Dátum választó
Rendezés
752 találat
2024.04.26

Idén is a szakma sztárjai vármegyénk diákjai

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XVII. alkalommal, 2024. április 24-26. között szervezte meg Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont F és G pavilonjaiban a Szakma Sztár Fesztivál kereteiben az országos szakmai versenyek döntőit. Az esemény idén harmadik alkalommal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével, az agrár szakmák bemutatóival együtt valósult meg az A pavilonban közel 17.000 látogató részvétele mellett.
2024.03.18

Közel 100 százalékos hulladékhasznosítási arány a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

2018 óta március 18. az újrahasznosítás világnapja. A kecskeméti Mercedes gyár nemcsak ekkor, hanem az év minden napján kiemelt figyelmet fordít a hulladék kezelésére. A tudatos hulladékgazdálkodásnak köszönhetően a vállalat tavaly a hulladékának 99,7 százalékát újrahasznosította, amely önmagában és európai összehasonlításban is kiemelkedő eredmény.
2024.02.20

Navracsics Tibor: Kecskemét az alföldi régió gazdasági központjává vált

Kecskemét mára a magyar nemzetgazdaság és az alföldi régió központjává vált – mondta kedd délután Kecskeméten dr. Navracsics Tibor, miután Bács-Kiskun vármegyei vezetőkkel egyeztetett. A közigazgatási és területfejlesztési miniszter kifejtette, hogy míg 2014 előtt a vármegye településeinek 70 százaléka kimaradt az uniós források elosztásából, addig a 2014 és 2020 közötti időszakban már a legeredményesebben használták fel a rendelkezésére álló pénzeket.
2024.02.08

Újabb járműipari cég költözött a kecskeméti CAMPUS-ra

A Kecskeméten új gyárát építő ZF Chassis Modules Hungary Kft. a Neumann János Egyetem CAMPUS Oktatási Épületében nyitja meg első irodáját a városban. A német autóipari beszállító 24 milliárd forintos beruházás keretében két új telephellyel bővíti magyarországi jelenlétét. A Kecskeméten elindult fejlesztés eredményeként 250 új munkahely jön létre.
2024.01.27

Idén is jól sikerült a jótékonysági kamarai bál

Közel kétszáz üzletember és közéleti személyiség vett részt azon a jótékonysági bálon, amelyet a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezett szombat este. A vállalkozókat támogató köztestület rendezvényének a Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont adott helyet. Az 1998 óta kétévente megrendezésre kerülõ rendezvény bevételébõl az Élethinta Közhasznú Alapítványt és az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa kecskeméti központját támogatják.
2024.01.24

Kétszázötven munkahelyet teremt Kecskeméten a német ZF új autóipari üzeme

Kétszázötven munkahelyet teremt Kecskeméten a német ZF technológiai cégcsoporthoz tartozó ZF Chassis Modules Hungary Kft. új autóipari üzeme, mely a Déli Iparterületen idén ősszel kezdheti meg tevékenységét. A beruházást bejelentő szerdai kecskeméti sajtótájékoztatón Szemereyné Pataki Klaudia polgármester üdvözölte az újabb betelepülő iparcéget, biztosítva őket a város támogatásáról az infrastruktúra, az oktatás és az engedélyeztetés terén.
2023.12.14

Bemutatta TOP 100-as kiadványát a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Bemutatta a vármegye legnagyobb vállalkozásait bemutató TOP 100 - Bács-Kiskun Vármegye Gazdasága 2023 című kiadványát a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara csütörtök délután a kecskeméti Városházán. Gaál József kamarai elnök köszöntőjében kiemelte: a vármegye gazdasága egészségesen működik, és jó összetételű az ágazatok, a vállalkozásméretek és a tulajdonosi szerkezet szempontjából is.
2023.12.14

A vármegye legjobbjait díjazta a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

A vármegye legsikeresebb vállalkozásait és vállalkozóit díjazta a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara csütörtökön a kecskeméti Városházán tartott évzáró küldöttgyűlésén. Az ünnepi alkalmon az arra érdemes diákoknak támogatást adtak át a kamara által szervezett 15. Hírös Vacsorán összegyűlt adományokból. Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: városunk mindent megtesz azért, hogy az infrastruktúra fejlesztésével lekövesse és tovább ösztönözze az elmúlt évek robbanásszerű gazdasági fejlődését.
2023.12.01

A Neumann János Egyetem egyedüli magyar kiállítóként van jelen az ENSZ COP 28 klímavédelmi csúcstalálkozóján

Az ENSZ legnagyobb klímavédelmi konferenciájának a COP28-nak résztvevő kiállítója a kecskeméti Neumann János Egyetem. A 12 napos konferencia egyben a világ vezetőinek a csúcstalálkozója is, melyen Magyarországot Novák Katalin köztársasági elnök képviseli. Az Egyesült Arab Emírségekben november 30. és december 12. között zajló rendezvényen több mint 70.000 küldött vesz részt, köztük a kecskeméti felsőoktatási intézmény, mint egyedüli magyar kiállító.
2023.11.09

Három új partnercéggel bővült a Neumann János Egyetem START oktatási programja

Három új partnerrel folytatja a Neumann János Egyetem innovatív képzési programját. Az NJE START szakirány-specifikus oktatási formához ma a REHAU-Automotive Kft., a CLAAS Hungária Kft. és a 3D Technology Kft. csatlakozott, hogy együtt tanítsák a jövő mérnökeit. Az együttműködésnek köszönhetően a program egyre több specializáción kínál rálátást a mérnöki hivatásra.
2023.09.26

Mi az az EPR? Kiket érint?

2023 júliusától egyes termékek körforgásos hulladékkezelésének költségeiért a gyártók, termelők, a termék első forgalomba hozói lesznek felelősek. A szakértők szerint mintegy 50 ezer piaci szereplőt érinthet az új szabályozás. A téma fontosságát jól mutatja, hogy a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara EPR-bevallásról szóló online szakmai napjára 183-an jelentkeztek.
2023.05.11

Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!

Kecskemét, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza adott otthont ma a Portfolio online gazdasági újság, valamint a KAVOSZ Zrt. országos gazdaságélénkítő road showjának. A rendezvény középpontjában ezúttal a mikro-, kis- és középvállalkozások álltak. A szakemberek arra keresték a választ, hogy az ágazatra milyen hatással lesznek a világgazdasági folyamatok, és hogyan tudja őket támogatni a kormányzat.
2023.04.13

Iparkamara: itt van a digitális ipari forradalom kora

2023-ban beköszöntött a digitális ipari forradalom korszaka, amelyre a kis- és közepes vállalkozásoknak is fel kell készülniük. Ezt a folyamatot igyekezett ma (csütörtök) segíteni a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - Modern Vállalkozások Programja, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvénye. Az eseményen többek között elhangzott, hogy a megyei vállalkozások digitalizációja intenzíven növekszik, de a lemaradások országos viszonylatban még mindig jelentősek.