Kategória: Környezetvédelem
Keresés
Dátum választó
Rendezés
67 találat
2023.03.24

Szombaton rendezik meg a Föld órája akciót

Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára - közölte pénteken a WWF Magyarország az MTI-vel, a szervezet az akció alkalmából a hazai kistelepülések jelentős részét még mindig érintő energiaszegénységre hívja fel a figyelmet.
2023.03.23

Megszűnik két kecskeméti szelektív sziget március 31-én

Március 31-étől megszűnik a Pákozdi csata utca 2. szám előtti és az Akadémia körút – Forradalom utca sarkán található szelektív gyűjtősziget. Ennek oka, hogy az edények környékét rendszeresen illegális hulladék lepte el. A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Kft. vállalta a gyakoribb ürítést is a gyűjtőszigeteken, de ez sem bizonyult eredményes megoldásnak.
2023.03.18

Faültetés a véderdőkben

Kocsányos tölgyet, mezei szilt, vénic-szilt, vadalmát és vadkörtét is ültettek szombaton délelőtt a szorgalmas petőfivárosi lakosok Szabó Lajos erdőmérnök vezetésével. A kecskeméti közgyűlés tavaly elfogadott egy úgynevezett modern szemléletű erdőkezelési koncepciót, amelynek keretében erdőkezelési munkálatok zajlanak városszerte, ennek volt része a Vízmű utcai és az Izsáki úti véderdő gondozása, amelynek köszönhetően 300 keménylombos facsemetét ültettek el a hétvégén.
2023.03.07

Iparkamara - Tudnivalók az ESG keretrendszerről

Újabb, főképp a nagyobb cégeket érintő változásról, az ESG keretrendszerről tartottak előadást ma (kedden) a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. A téma felvetése azért fontos, mert jövő évtől a tőzsdén jegyzett nagyobb vállalatoknak már jelentést kell készíteniük arról, hogy árbevételük és költségeik mekkora hányada kapcsolódik igazoltan fenntartható tevékenységhez. Az új rendszer a kis- és közepes vállalkozásokat is érinti.
2023.03.06

Szemereyné Pataki Klaudia volt Áder János hétfői podcastjának vendége

Kecskemét mintegy 40 százalékkal csökkentette szén-dioxid-kibocsátását 1990-hez képest - erről beszélt Szemereyné Pataki Klaudia a város polgármestere Áder János Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett adásában. Áder János megjegyezte: a kormány döntése szerint a következő 10 évben minden 20 ezernél nagyobb lélekszámú város belső közlekedésében elektromos buszok váltják fel a dízelmeghajtású buszokat.
2023.03.02

18 milliárdos környezetvédelmi beruházás indulhat el

Zöld utat kapott Kecskemét és a térség legnagyobb környezetvédelmi beruházása. Az összesen 18 milliárdos projekt jelentős része Kecskeméten zajlik. Városunkban valósul meg a legnagyobb elem. A kisfái hulladéklerakó mellett egy új mechanikai és biológiai válogatócsarnok építése kezdődhet el áprilisban.