Tavaszi fesztivál: hétvégi záró programok és tovább futó kiállítások

2023. 03. 24., 12:14
A hétvégén izgalmas programokkal zárul a 38. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál. Péntek este táncház, szombaton újcirkusz-előadás és szabadtéri programok várják az érdeklődőket. A SZÍN-TÁR, néhány nappal túlnyúlva a tavaszi fesztiválon, szerdáig várja a színház szerelmeseit színművészeti egyetemi társulatok előadásaival, a Bozsó Gyűjteményben nyílt festészeti kiállítás pedig egészen május 7-ig megtekinthető. A Nemzetközi Kerámia Stúdió és a Népi Iparművészeti Gyűjtemény kiállításai, valamint a Hírös Agóra két további tárlata is várja az érdeklődőket.

Péntek este 19.00 órától a Sergő zenekar lemezbemutató koncertet ad Március idusán címmel a Hírös Agórában, majd táncházzal folytatódik az este: mezőségi, kalotaszegi, rábaközi, szatmári és vajdaszentiványi táncokat is lehet majd ropni.

A Sergő zenekar (forrás: Facebook)

Szombaton délelőtt 10.30-tól a Kolompos együttes ad gyerekkoncertet a Szórakaténuszban.

Délután 16.00 órától dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténész, a Madách-életmű közismert kutatója tart előadást a Petőfihez hasonlóan 200 éve született drámaíró, jogász, politikus kissé elfeledett életútjáról a megyei könyvtárban.

Szombat este 19.00 órától az Agórában mutatja be My Land című előadását a Recirquel Újcirkusz Társulat: a Vági Bence által rendezett előadás az emberiség gyökereit, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba és jeleníti meg egy illúziókkal teli térben.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház immár 14. alkalommal rendezi meg Kecskeméten a hazai és határon túli magyar színművészeti egyetemek találkozóját SZÍN-TÁR címmel. Az idén március 23-tól 29-ig futó sorozat a tavaszi fesztiválhoz kapcsolódva, de azon néhány nappal túlnyúlva várja a színházi világ újdonságai iránt érdeklődőket a Kelemen László Kamaraszínházban és a Ruszt József Stúdiószínházban. A részletes program a SZÍN-TÁR honlapján érhető el.

A 38. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál eseményeként rendezett kiállítást a Bozsó Gyűjtemény a festőművész-restaurátor Kemény Gyula magángyűjteményének válogatott darabjaiból. A tárlat a 20. század első felében érvényesülő francia hatásokat mutatja be a magyar festők válogatott munkáinak segítségével. A május 7-ig látogatható kiállításról bővebben kapcsolódó cikkünkben olvashat.

Szombatig, naponta 11-19 óráig látogatható a Kecskeméti Képzőművészek Közössége és a Műhely Művészeti Egyesület kiállítása az Agórában Magyar örökség - Áthatások címmel.

A Nemzetközi Kerámia Stúdió Izzik a levegő - Fatűz akkor és most című tárlata március 31-ig, jövő péntekig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

A Népi Iparművészeti Gyűjteményben A húsvét üzenete az írott tojásokon című időszaki kiállítás egészen április 22-ig látható.

A "Tavasz kerekedik" - Nemzedékek nemezei című tárlat április 8-ig látható a Hírös Agórában.

A tavaszi fesztivál utolsó napjain színes, ingyenes szabadtéri programokat tartanak a Hírös Agóra főépülete előtt a Deák téren. A vasárnapig tartó sorozatban bemutatkoznak az Agóra keretein belül működő klubok, körök, és színpadi programokra is sor kerül az alábbi programmal:

március 24. péntek

  • 16:30 - Pulius Emese és Lendvai Adél, a Kodály Iskola művésztanára és növendéke
  • 17.00 - Harmónia fuvolatrió (Szabó Zsuzsanna, Polyák Zsóka, Pulius Emese)
  • 17:30 - Kék Stúdió bemutatja – Örömzene – Polina Efremova (RU) és Korb Tamás

március 25. szombat

  • 16:00 - Vitalitás TSE (Tánc Sport Egyesület), akrobatikus rock & roll és fashion street dance, Fallaway Táncegyesület, latin és mazsorett táncok
  • 16:30 - Vitalitás TSE (Tánc Sport Egyesület), akrobatikus rock & roll és fashion street dance
  • 17:00 - Kék Stúdió bemutatja – Örömzene – Gloria Mand (FR) és Korb Tamás
  • 17:30 - Földi Jácint, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar trombitaművésze és Korb Tamás

Petőfi-busz a Szent István-szobor előtt:

március 23 – 26. (szerda – vasárnap) 08:00 – 16:00 és 10:00 – 18:00 családi programokkal

 

Kapcsolódó cikk