35 éves jubileumát ünnepelte csütörtökön a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A petőfivárosi intézmény olyan különleges gálaműsorral emlékezett meg az elmúlt évtizedekről, amely méltó módon mutatta be az ott folyó tehetséggondozás sokszínűségét.

Az év duettkoncertje Kecskeméten

„Nagy találkozás” Pressertől Pucciniig - Szekeres Adrien, László Boldizsár közös kiemelt koncertje Kecskeméten. Adrien és Boldizsár Kecskeméten még sosem énekeltek együtt, ezért is különleges alkalom a május 4-i koncertjük, ráadásul ...
Kecskemét
2024. 04. 25.
Tartalmas kerekasztal-beszélgetéssel és izgalmas bemutatókkal várta a középiskolás lányokat a Neumann János Egyetem április 25-én a Lányok Napja elnevezésű program keretében, melyet kilencedik alkalommal rendezett meg az intézmény. A rendezvény célja, hogy a lányok körében is népszerűsítsék a mérnöki és informatikai szakokat. Idén 31 középiskolás diák vett részt a témanapon, akik az ország különböző pontjairól érkeztek az eseményre.
Továbbiak
Gazdaság
SPORT
KÉKFÉNY
Kultúra
2024. 04. 24.
Hogyan lehet pár perc alatt verset alkotni vagy egy komplett receptet összeállítani az otthoni hozzávalókból? Többek között ezekről tanulhattak ma a CédrusNet Kecskemét Program tagjai, a Széchenyi István Közösségi Házban, ahol a mesterséges intelligencia használata állt a középpontban.
Továbbiak
Életmód
2024. 04. 24.
Idén is csatlakozott a Fenntarthatósági témahét országos programjához a kecskeméti Táncsics Mihály Kollégium, amelynek diákjai környezettudatos szemlélettel élik hétköznapjaikat is. Szemetet szedtek a diákok, dekorációt készítettek hulladékokból, de a körforgásos gazdálkodással is megismerkedhetnek majd.
Továbbiak