Archívum
539 találat
2024.03.14

Petőfi Sándorra és a márciusi eseményekre emlékeztek Petőfivárosban

Megemlékezésre várta Petőfiváros lakóit és a városrész oktatási intézményeinek tanulóit, óvodásait Kecskemét Önkormányzata, a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség és a Széktói Nyugi Klub csütörtök délben. A Petőfi parkban megtartott eseményen az iskolások és óvodások műsora segített feleleveníteni a márciusi forradalom eseményeit és a szabadságharc dicsőséges küzdelmeit.
2024.03.13

Március 4-én elindult az élelmiszerhulladék gyűjtése Kecskeméten

Március elején elindult Kecskeméten az ételhulladékok szelektív gyűjtése a társasházaknál. A gyűjtőedényeket folyamatosan kiszállítja a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. azokhoz a lakóközösségekhez, amelyek csatlakoznak az ingyenes szolgáltatáshoz.
2024.03.13

Kadétok tisztították meg a Noszlopy Gáspár park emlékhelyét a közös megemlékezéshez

Megtisztult és megszépült a Noszlopy Gáspár-szobor környezete. A park rendbetételét most is, immár harmadik alkalommal a Gáspár András Technikum kadétjai végezték el, hogy méltó legyen a mai megemlékezéshez.
2024.03.09

"Gyere táncolj még!" Országos szeniortánc találkozó

Több száz szenior táncos érkezett ma Kecskemétre, hogy közösen táncoljanak, együtt éljék át a mozgás örömét. Az Országos Szeniortánc Találkozót a RED-IT Idősbarát Egyesület szervezte meg.
2024.03.07

Német nyelvű versmondó versenyt tartottak a Vásárhelyi Pál iskolában

Nyelvtudásukat, kiejtésüket és előadói képességeiket is megmutatták a gyerekek ma délután a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat német nyelvű versmondó versenyén. A megmérettetést 20. alkalommal tartották meg a Vásárhelyi Pál Általános Iskolában.
2024.03.06

Szakmai nap és üzemlátogatás az öntözés jegyében

Ingyenes üzemlátogatáson és szakmai előadásokon vehettek részt az érdeklődők ma a matkói Poliext Kft.-nél. 24 vállalkozás képviselője ismerhette meg a víztakarékos megoldásokat és az eszközök előállításának módját.
2024.03.06

Gazdafórumot tartottak Kerekegyházán

Országos fórumsorozatot szervez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Az összes vármegyét érintő roadshow célja megismertetni a gazdálkodókkal az új Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv keretében hamarosan megjelenő pályázatokat. Bács-Kiskunban három fórumot tartanak, az első kedden délután volt Kerekegyházán.
2024.03.05

Márciusban rendkívüli lehetőség a lakásbiztosítások újrakötésére

Idén márciusban – ha úgy döntünk – egy hónapig soron kívül újraköthetjük lakásbiztosításunkat. Átköthetővé válnak a lakásbiztosítások. Érdemes minden ügyfélnek átnéznie meglévő szerződését és összehasonlítani az új ajánlatokkal. Jó választás lehet az MNB védjegyével ellátott Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás.
2024.03.04

Harcászati gyakorlaton vesznek részt a Gripenek

Kéthetes gyakorlatsorozatban vesz részt a vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár. A Gripeneknek a NEWFIP feladatai során egy zavarógép ellenére kell megtisztítaniuk a légteret. A gyakorlat napról napra bonyolultabb akadályokat tartalmaz, elősegítve a pilóták tapasztalatszerzését.
2024.03.01

Közös szenvedélyük a matematika - a 35. Zrínyi Ilona Matematikaverseny eredményhirdetése

Idén 35. alkalommal rendezték meg a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. A megmérettetés vármegyei fordulójának szervezésére idén is a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskolát kérte fel a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány. A 9-12. évfolyam számára megtartott eredményhirdetésen összesen 80 diákot jutalmaztak.
2024.02.29

Elköszönt a Műkertváros gyermekorvosa

Több mint 62 év után ma volt dr. Domokos Jusztina utolsó rendelése a Műkertvárosban. A gyermekorvosnak kollégái, munkatársai és a városrész lakói is megköszönték az áldozatos gyógyító munkát. Utolsó kis betegét éppolyan kedvesen fogadta, mint az elsőt.
2024.02.28

Ellopták a szekérkereket a Hunyadi-szobor mellől

A rendőrség már keresi a Hunyadi-szobor mellől ellopott szekérkereket. Pászti András, önkormányzati képviselő bízik a rendőrség munkájában és abban, hogy előkerül a magas eszmei értékű elem. Emellett szeretnék újraindítani a városrészben a polgárőrséget és kivilágítani a Hunyadi teret.
2024.02.27

A Luca kút után megújul a Hírös forrás szökőkút is

A múlt héten rövid ideig a Luca kút esett át karbantartáson, ma pedig a Hírös forrás szökőkutat paravánozták körbe a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. szakemberei.
2024.02.23

Átadták az Üzleti Élet Jótékonysági Báljának adományait

Másfél-másfél millió forintot adott át ma (pénteken) délelőtt a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara két gyermekek védelmével, támogatásával foglalkozó szervezetnek. A kamara Üzleti Élet Jótékonysági Bálján befolyt összeget az Élethinta Közhasznú Alapítvány, valamint az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa kecskeméti központjának javára ajánlották fel.
2024.02.22

Érkeznek az élelmiszerhulladék-gyűjtőedények – folyamatosan csatlakozhatnak a társasházak

Március 4-én indul Kecskeméten az ételhulladékok szelektív gyűjtése a társasházaknál. A gyűjtőedények kiszállítása a napokban kezdődik el. Minden csatlakozó lakóközösség kap egy 120 literes kukát és lakásonként egy 5 literes gyűjtővödröt. Az önkéntes és ingyenes szolgáltatáshoz bármikor lehet csatlakozni.
2024.02.21

Képregények (nem) véletlenül - kiállítás a Katedrában

A véletlen ihlette a képregényeket a Katedra Általános és Középiskola idei pályázatán. Az évtizedes múltra visszatekintő pályázatra hét iskolából ötven alkotás érkezett. Technikai megkötés ebben az évben sem volt, csak a „véletlen” hívószónak kellett megfelelni.
2024.02.21

A platánfa álma című meseregény alkotóival találkozhattak a gyerekek a Kecskeméti Kodály Iskolában

Író-illusztrátor-olvasó találkozót tartottak szerda délután a Kecskeméti Kodály Iskolában. A platánfa álma című kötet szerzője, Pásztor Andrea és illusztrátora, Nagy-Bán Kitti 60 tanulóval beszélte át a meseregény történetét és a könyv keletkezésének körülményeit. Az alkotók a gyerekek könyveit is dedikálták.
2024.02.20

„Ez a jóleső fáradtság” - Adamik Zoltán a Sportmagazinban

Nyíregyháza kiváló pályája adott helyet az 50. Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságnak. A KARC atlétikai szakosztályának versenyzői Kecskemét eddigi legsikeresebb szereplését hozták össze a hétvégi versenyen. Az eredményekről Adamik Zoltán, a szakosztály vezetőedzője számolt be a Kecskeméti Televízió hétfői Sportmagazinjában.
2024.02.13

Sportszakmai szervezetekkel kötött megállapodást az egyetem

Tizenhárom sportszervezettel kötött együttműködési megállapodást a Neumann János Egyetem. Az együttműködés célja a hallgatói létszám bővítése, valamint az, hogy biztosítsák a már meglévő hallgatók számára az egészséges életvitel lehetőségét.
2024.02.13

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrummal is együttműködést kötött az egyetem

Újabb szakképzési centrummal írt alá kedden délután együttműködési megállapodást a Neumann János Egyetem. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrummal kezdetben a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikumon keresztül, később pedig az informatikai és gépészeti ágazaton keresztül is szorosabbra fűzik a kapcsolatot.
2024.02.13

Kecskemét ismét kiállította civil tehetségeit

Az elmúlt évek sikerei után a Városi Civil Kerekasztal idén is megrendezte a civil szervezetek nagyszabású bemutatkozását. A „Kecskemét is kiállítja” című városi kulturális gálaestet harmadik alkalommal szervezték meg a Hírös Agórában. A díszvendégi felkérést Szilágyi Áron dorombművész, a Kecskeméti Fesztivál Kórus, valamint Csík János és a Mezzo is elfogadta.
2024.02.09

Több mint hatvan óvodás vett részt az idei Bóbita Bábtalálkozón

Huszonnegyedik alkalommal rendezte meg a Ferenczy Ida Óvoda Csigabiga Óvodája a Bóbita Bábtalálkozót, amelynek legfőbb célja a gyerekek tehetséggondozása. A programon nyolc kecskeméti óvoda tíz csoportja mutatott be népmeséket és állatmeséket.
2024.02.08

Tizenkét csapat versengett a technikumok megyei történelemversenyének döntőjén

A vármegye minden technikuma nevezett idén a Kecskeméti Szakképzési Centrum (KSZC) és a Kandó Kálmán Technikum történelemversenyére. A 62 induló csapatból 12 jutott a döntőbe, melyet csütörtökön tartottak meg a Kandó Kálmán Technikumban.
2024.02.08

Középpontban az éghajlatváltozás – Szakmai napot szervezett az Agrárkamara

A változó klímával, illetve az ehhez alkalmazkodó talaj- és vízgazdálkodással foglalkozott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mai ingyenes szakmai napja. A konferencián vízmegőrző agrotechnikai lehetőségeket valamint a hazai, uniós követelményrendszereket is ismertették az előadók.
2024.02.07

Veszélyekkel jár az enyhe idő a mezőgazdaságban

Továbbra is jelentős mennyiségű mezőgazdasági terület van víz alatt, de ez a belvíz még nem mondható súlyosnak. A változékony időjárás most új kihívást okoz a gazdálkodóknak. Az enyhe időben megindulhat a növények fejlődése, így egy esetleges fagyosabb időben károsulhat a termés.
2024.02.04

Három év kihagyás után ismét "fesztelen víg hangulat töltötte be a feldíszített termet"

Kétszáz résztvevővel három év kihagyás után ismét megszervezte a Kecskeméti Jogászbált a Magyar Jogász Egylet Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete. A rendezvényen hagyományosan az első bálozó jogászokat is köszöntötték.
2024.02.02

A mesterséges intelligencia jegyében zajlott a Kecskeméti Jogásznap

Pénteken tartották az 54. Kecskeméti Jogásznapot a Kecskeméti Törvényszék dísztermében. A Magyar Jogász Egylet megyei szervezete által rendezett konferencián a fő téma a jog és a jogászság jövőképe volt a mesterséges intelligencia megjelenésének fényében.
2024.02.01

REpontok már vannak, de a visszaváltható termékekre még várni kell

2024-től új italcsomagolás visszaváltási rendszer indult el Magyarországon. A boltokban egyelőre még csak az ún. REpontokkal, a visszaváltást lebonyolító gépekkel találkozhatunk. A hivatalos tájékoztató logóval ellátott termékek csak később kerülnek tömegesen az üzletekbe. Mégis érdemes már időben megismerni a visszaváltási rendszert.
2024.01.31

Nem maradunk show nélkül a Cirókában - pénteken mutatják be A sót

Pénteken tartja a Ciróka Bábszínház az év első bemutatóját. A só című népmese ezúttal zenés-táncos showként lesz látható február 2-tól a teátrumban. Az ismert történet erdélyi változatát Kuthy Ágnes állította színpadra Kolozsi Angéla szövegéből Czapp Ferenc zenéjével.
2024.01.29

Elindította dietetikai klubját az egészségfejlesztési iroda

Hogyan őrizhetjük meg egészségünket? Hogyan tehet a beteg állapotának javulásáért a dietetika? Hogyan kapcsolódik mindehhez a mentális egészség? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk az érdeklődők az Egészségfejlesztési Iroda újból elindult Dietetikai Kubjában. Az első foglalkozást ma (hétfő) délután tartották az EFI irodájában.
2024.01.22

Elkezdődött az idei SZKTV megmérettetés sorozat

A területi előválogatók megrendezésével Bács-Kiskun vármegyében is elkezdődött az idei Szakma Kiváló Tanulója Verseny(SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny. A megyében idén 600-an jelentkeztek a vizsgafeladatok megírására. A versenyek országos döntőjére Budapesten, az évente megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor.
2024.01.21

Ács Imre: a régi receptek, a régi gasztronómia az egyetemes magyar kultúra része

Aki a Kecskeméti SZC Széchenyi István Technikumába, vagyis a korábbi vendéglátóipari iskolába járt, annak jó eséllyel nem kell bemutatni Ács Imrét. A nyugdíjas gasztrotanárral, pedagógusmesterrel a szakácskönyv-gyűjteményéből megnyílt kiállítás kapcsán beszélgettünk a Katona József Könyvtárban. A Szakácsmesterségnek könyvecskéi című tárlat április végéig látogatható.
2024.01.18

Sok az influenzaszerű és felső légúti megbetegedés, fontos a védőoltás

Jelentős számú beteg jelentkezett az ország orvosainál január első hetében influenzaszerű vagy felső légúti tünetekkel. A megbetegedések több mint 175 ezer főt érintettek. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal is felhívja a figyelmet a védőoltások fontosságára.
2024.01.18

Bábozd Zöldre! –Óvodapedagógiai szakmai nap Kecskeméten

Bábokkal felvértezve tehetnek még többet a jövőért a vármegye óvodapedagógusai. Csütörtökön egy kifejezetten zöld óvodáknak szóló szakmai napon vehettek részt a szakemberek. Az eseményen a Bábozd Zöldre Környezeti Nevelési Egyesület mutatta be, mire képesek a bábos eszköztár a gyermekekkel közös munkában.
2024.01.16

Régi szakácskönyvekből nyílt kiállítás a könyvtárban

"Szakácsmesterségnek könyvecskéi" címmel keddtől látható az Ács Imre mesterpedagógus gyűjteményéből készült kiállítás a Katona József Könyvtárban. A tárlat a magyar kultúra napjához kapcsolódik és egészen április végéig látogatható.
2024.01.12

Elrajtolt a 24. Educatio kiállítás

Több mint 150 kiállító részvételével csütörtökön elrajtolt a legnagyobb hazai felsőoktatási expo, vagyis a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. A kecskeméti Neumann János Egyetem idén is részt vesz az eseményen január 11-től 13-ig. A intézmény egy 90 négyzetméteres standon mutatkozik be.
2024.01.09

Már Felsőméntelekig és Katonatelepig is közlekedhetünk KeKo-bérletekkel

Már Felsőméntelekig és Katonatelepig is közlekedhetünk a Kecskeméti Közlekedési Központ (KeKo) Kft. által kibocsátott bérletekkel. A 2020 óta elérhető integrált közlekedés keretében így már Kecskemét közigazgatási határán belül minden vasúti szolgáltatás igénybe vehető akár helyi jeggyel.
2024.01.05

2024-ben több családi ellátás összege emelkedik

Az új évben is számos támogatást vehetnek igénybe a családok. A vissza nem térítendő támogatások mellett segítséget jelenthet az új CSOK Plusz program. Továbbá emelkedő juttatások és magasabb fizetés is várható 2024-ben.
2024.01.02

Sokan kilátogattak a Főtérre a szilveszter esti programokra

Szilveszterkor TNT-nagykoncert, lézershow, majd DJ Lotfi Begi várta a szórakozni vágyókat Kecskemét főterén. Emellett a Téli Csodaország és Kecskeméti Advent fesztivál árusaival is találkozhattak a látogatók.
2023.12.20

Tizenhárom tanuló vehette át a Városi Szociális Közalapítvány támogatását

Tizenhárom tanuló vehette át idén a Városi Szociális Közalapítvány támogatását. Az alapítvány évről-évre meghirdeti pályázatát, amire rászoruló, jó tanulmányi eredménnyel rendelkező általános és középiskolások jelentkezhetnek. A 4,5-ös átlagot ebben az évben is pénzjutalommal díjazták.
2023.12.20

Szombaton lesz a negyedik adventi gyertyagyújtás

December 24-én lesz advent negyedik vasárnapja, ekkor gyújtjuk meg a koszorún az utolsó gyertyát. A főtéren szombat délután 17 órakor tartják meg az ünnepséget, amikor az utolsó gyertyaláng is fellobban a város adventi koszorúján.
2023.12.16

Fellobbant az öröm lángja - ég a harmadik gyertya Kecskemét adventi koszorúján

Ma délután Kecskemét adventi koszorúján fellobbant a harmadik láng, amely az öröm jelképe. A főtéren rendezett műsor után Engert Jakabné, alpolgármester és dr. Salacz László, országgyűlési képviselő gyújtott a meg a gyertyát. Az adventi gondolatokat Varga Nándortól, a Kecskeméti Református Egyházközség elnöklelkészétől hallhattuk. Majd Kovács Barbara, a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség lelkésze mondott áldást. Végül két meglepetés is várta a résztvevőket.
2023.12.16

A város idei ajándéka: Hetényegyháza bekötése az M5 autópályába

Elkészült Hetényegyháza bekötése az M5-ös autópályához. Emellett a Nyíri út és a Máriahegyen áthaladó út projektegyüttesével összekapcsolva tíz év fejlesztéseinek rendszere állt össze mintegy 3 milliárd forintból. Az elkészült útfejlesztések nemcsak a hetényieknek fontosak, hanem a Széchenyiváros és Hetényegyháza között elterülő részen minden lakónak, és a majdani betelepülőknek is.
2023.12.15

Új utak a néprajzi muzeológiában

Változatos előadásokkal várta ma a Népi Iparművészeti Gyűjtemény a környékbeli néprajzi múzeumok szakembereit. Az Új utak a néprajzi muzeológiában című konferencián a jövő kérdéseire is keresték a választ, de egy mesterség- és egy könyvbemutatót is láthattak a résztvevők.
2023.12.15

Kodály Zoltánra emlékeztek születésének 141. évfordulóján

Megemlékezésre és koszorúzásra várta a kecskemétieket az önkormányzat Kodály Zoltán születésének 141. évfordulója alkalmából. A Psalmus Hungaricus Emlékműnél a Kodály Intézet kamarakórusa előadással tisztelgett a XX. század egyik legnagyobb hatású zeneszerzője, zenepedagógusa és népzenekutatója előtt.
2023.12.11

Körbejárható az Olimpia utcai körforgalom és megnyílt az Árpád körútra vezető indirekt sáv

A mai naptól, december 11-től teljesen körbejárható az Olimpia utcai körforgalom. A Dózsa György út – Petőfi Sándor utca – nagykörút kereszteződésnél pedig megnyitották a forgalom előtt az Árpád körútra vezető indirekt sávot. Az autósoknak így régi-új forgalmi helyzetekre kell felkészülniük.
2023.12.11

Jövőre már drónok ellenőrizhetik az égből Kecskemét forgalmát

A jövő évben már drónok ellenőrizhetik az égből Kecskemét forgalmát. Az egyes kamerák felvételeiből érkező információkat pedig a mesterséges intelligencia segíthet elemezni. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Neumann János Egyetem hétfőn aláírt együttműködése nem csupán izgalmas munka lesz, hanem maga a jövő.
2023.12.08

Varázslatos ízek és panoráma a tó partján - Megnyitott Kecskemét új vendéglátóhelye

A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban folyamatosan észlelhetőek a fejlesztések. A törekvésben társakat is találtak. Ma délelőtt ünnepélyesen megnyílt Kecskemét legtermészetközelibb vendéglátóhelye különleges panorámával és varázslatos ízekkel. A Café Plázs ráadásul több lesz, mint egy egyszerű pékség vagy kávézó.
2023.12.04

A 35 éves VOSZ Magyar vállalkozók napja rendezvénye a Müpában

Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a Magyar vállalkozók napja ünnepséget december 1-jén Budapesten a Művészetek Palotájában. Az eseményen Eppel János, az idén 35 éves Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnöke, Orbán Viktor miniszterelnök és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mondott ünnepi beszédet.
2023.12.01

Szombaton lesz az első adventi gyertyagyújtás

Hétvégén, pontosabban december 3-án lesz advent első vasárnapja, ekkor gyújtjuk meg a koszorú első gyertyáját, elkezdődik az új egyházi év. A főtéren szombat délutánonként lobban majd fel a város adventi koszorúján egy-egy gyertya lángja.
2023.11.29

Kerékpárutakat javított a kivitelező az Izsáki úton

Jobb és ezáltal biztonságosabb is lett a kerékpárút az Izsáki út mellett. A kivitelező legalább két szakaszon végzett javításokat a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete jelzéseinek megfelelően.
2023.11.29

Téli Csodaország Kecskemét főterén és a Lechner díszudvarban

December 1-jén kezdetét veszi a Hírös Agóra idei, téli programdömpingje, a Téli Csodaország és Kecskeméti Advent. Igazi jégpálya, varázslatosan havas gyerekkuckó a városházi díszudvaron, Neumann Igloo és óriáskerék is várja majd a főtérre látogatókat.
2023.11.28

550 éves a Budai krónika

2023-ban 550 éves Magyarország első nyomtatott könyve. A jeles évfordulóra honlap, hangoskönyv és hasonmás kiadás is készült. A fakszimile példányokból a Katona József Könyvtár is kapott egyet ma délután. Így a kecskemétiek is megtudhatják, hogy Hess András nyomdász, tipográfus szerint, mi az ami „minden magyar ember számára kedves és szívderítő”.
2023.11.28

Összevont Tudományos Diákköri Konferenciát rendeztek az egyetemen

Idén először nem karonkénti Tudományos Diákköri Konferenciákat szervezett a Neumann János Egyetem hanem összevontat, ugyanis az intézmény három kara egyszerre tartotta meg az NJE TDK programját a CAMPUS épületében.
2023.11.27

Mikuláskuckó nyílt a Cirókában

Ebben az évben is különleges vendége van a Ciróka Bábszínháznak. Ismét beköltözött a teátrum falai közé a Mikulás, de csak addig, amíg be nem fejeződik az otthona felújítása. Addig pedig bárki meglesheti, hogyan néz ki a Mikuláskuckó.
2023.11.23

Gáspár András születésének 219. évfordulójára emlékeztek

A Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Technikumban, az intézmény névadója, Gáspár András születésének 219. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést ma délelőtt. A hagyomány szerint az iskolában és a honvédtábornok Fecske utcai szülőházánál is elhelyezték koszorúikat az emlékezők.
2023.11.21

Kicsi a nagykövet, de okos!

Ma (kedd) délután kiderült, melyik gyermek lesz a megye KicsiNagykövete. Az elismerést a csávolyi Csengő Bence vehette át. A kezdeményezéshez Bács-Kiskun vármegye második alkalommal csatlakozott.
2023.11.18

Hírös Szenior Egyetem - Péterné Fehér Mária Sisiről és Ferenczy Idáról

Múlt héten Péterné Fehér Mária nyugalmazott főlevéltáros, főtanácsos ’Sisi kecskeméti születésű „barátnője”, Ferenczy Ida’ című előadásával folytatódott a Hírös Szenior Egyetem. A KTV Kiemelő című műsorának péntek esti adásában ízelítőt mutattunk az előadásból, melyet jövő hét vasárnap láthatnak teljes egészében a KTV műsorán.
2023.11.17

Jubiláló véradókat köszöntöttek a Megyeházán

A Megyeházán köszöntötte a megye többszörösen jubiláló véradóit a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete és megyei vezetősége. A rendezvényen egy Pro Vita-díjat is átadtak. Az országos kitüntetést Fekete Ferenc vehette át, aki már 145-szörös véradó.
2023.11.15

Hamarosan megnyit Kecskemét legújabb vendéglátóhelye

Benkó Zoltán Szabadidőközpont munkatársai folyamatosan a park szépítésén, fejlesztésén dolgoznak. A törekvésben társakat is találtak. Hamarosan nyit Kecskemét legtermészetközelibb vendéglátóhelye különleges panorámával.
2023.11.15

Az ország első akkreditált ChatGPT egyetemi képzése indulhat el az egyetemen

Új korszak kezdődik tavasztól a Neumann János Egyetem oktatásában. Elindítják az ország első akkreditált ChatGPT egyetemi képzését, mely szabadon választható tárgyként fut majd februártól. A mesterséges intelligencia alapú nyelvi modellről azonban nemcsak a hallgatók, hanem az oktatók és a dolgozók is tanulhatnak.
2023.11.14

Cukorbetegség világnapja Kecskeméten

Kecskeméten is megtartották a cukorbetegség világnapját. Az Egészségfejlesztési Iroda előadásokkal és tanácsadással várta az érdeklődőket.
2023.11.14

Új játszóteret adtak át a Református Általános Iskolában

A Kecskeméti Református Általános Iskola nemcsak a 30. jubileumi tanévét ünnepelheti ebben az évben, hanem egy új játszótér átadását is. A játékokat szülői adományokból és alapítványi támogatásból, valamint a szülői munkaközösség által szervezett programok bevételéből tudta beszerezni az intézmény.
2023.11.10

Téli üzemmódra váltott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél a mai nappal átálltak a téli üzemmódra, azaz éjjel-nappal figyelik az utak állapotát. A megyei utakat 38 körzetben 38 jármű tisztítja idén is, a gépeket a napokban szemlézték a mérnökök. Emellett a szükséges útszóró só készletet is feltöltötték a mérnökségek telephelyein.
2023.11.10

Hogyan lesz egy családi fotóból gyermekpornográfia? - Szakmai napot tartott a jogászegylet

A Magyar Jogász Egylet Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete ma (pénteken) tartotta meg 52. szakmai napját a Kecskeméti Törvényszék épületében. Az ülés témájának ezúttal az arc- és képmás tiszteletét és védelmét választották.
2023.11.09

Három új partnercéggel bővült a Neumann János Egyetem START oktatási programja

Három új partnerrel folytatja a Neumann János Egyetem innovatív képzési programját. Az NJE START szakirány-specifikus oktatási formához ma a REHAU-Automotive Kft., a CLAAS Hungária Kft. és a 3D Technology Kft. csatlakozott, hogy együtt tanítsák a jövő mérnökeit. Az együttműködésnek köszönhetően a program egyre több specializáción kínál rálátást a mérnöki hivatásra.
2023.11.07

Kilenc egyetem szövetsége az európai duális oktatásért

A Neumann János Egyetem adott otthont az EU4Dual Rektori Konferencia éves ülésének az elmúlt két napban. Az esemény zárásaként a résztvevő egyetemek rektorai közösen ültettek el egy fát CAMPUS épületének előkertjében.
2023.11.02

Elindult az új ügyeleti rendszer

Tegnaptól Bács-Kiskun Vármegyében elindult az új alapellátási ügyelet. Így már itt is a 1830-as telefonszámot kell hívni. Az egységes, két elemből álló, betegközpontú rendszer háziorvosi ügyeleti rendelést és sürgősségi ügyeletet biztosít mindenki számára. Az új szolgálatot 2024 tavaszáig fokozatosan vezetik be az ország egész területén.
2023.11.02

Világháborús hősök sírjánál tartottak megemlékezést

Az első világháború hőseire emlékeztek ma délután a Szentháromság temetőben. Halottak napja alkalmából a felújított katonai síremlékeknél tartottak koszorúzást, emlékezőbeszédet lovag Kenyeres Dénes nyá. alezredes mondott.
2023.10.31

Hírös kecskemétiek pódiumbeszélgetés születésnapi meglepetéssel

Hétfő este folytatódott a Hírös kecskemétiek című sorozat a Kelemen László Kamaraszínházban. A 8 éve folyamatosan jelentkező pódiumbeszélgetésen Neuberger Gizella, W. Barna Erika és Csáky Lajos volt Kriskó János vendége, aki tegnap ünnepelte 70. születésnapját, így kivételesen a műsorvezetőt is meglepték ajándékokkal.
2023.10.31

Sündisznót mentettek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

Különös vendége volt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolának hétfőn. Az intézmény sportcsarnokának egyik radiátora alatt, egy kifejlett sün vackolta be magát. A Kiskunsági Nemzeti Park szakembere természetesen az állat megmentésére sietett.
2023.10.31

Sünmentés

2023.10.27

Jó ütemben halad a 441-es kivitelezése

Ütemterv szerint halad a 441-es főút Kecskemét és Nagykőrös közötti szakaszának útfejlesztése. Az Építési és Közlekedési Minisztérium a közlése alapján a teljes beruházást várhatóan 2024. III. negyedévében adhatják át.
2023.10.27

„Jövőd a tét!” Pályaválasztási kiállítás a Messziben

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal immár huszadik alkalommal rendezte meg saját Pályaválasztási Kiállítását. A Jövőd a tét címet viselő rendezvénysorozatra ma a 7-8. osztályos tanulókat és pedagógusokat várták a Messzi István Sportcsarnokban. A családtagok, szülők pedig holnap nézhetik meg a kiállítók standjait.
2023.10.25

Átadták a Benkó Zoltán Szabadidőközpont új erdei játszóterét

Természetközeli játszóteret adtak át ma délután a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Az erdei játszótér a Kölyökdomb játszótér építése projekt részeként készült, a szabadidőközpont védett természeti területén, közel a vízfelülethez.
2023.10.24

Tiszavirág: bábjáték az élet kisebb és nagyobb csodáiról

Óvodásoknak szánt, kísérletező darab kerül legközelebb színpadra a Ciróka Bábszínházban. A Tiszavirág című darab a bábszínház formai kereteinek tágítását tűzte ki célul Varsányi Péter rendezésében. Az előadást november 18-án mutatják majd be.
2023.10.24

Novemberben elkészülhet a bekötőút Hetényegyháza és az M5-ös között

Látványos ütemben haladnak a Hetényegyházát érintő útfejlesztések. A településrész M5-ös autópályához történő bekötése várhatóan novemberben fejeződik be. Jelenleg még aszfaltozási munkálatokat végez a kivitelező a Helikon utcán.
2023.10.20

Szemereyné Pataki Klaudia: ingyenesen használhatják az uszodát a nyugdíjasok egyes időszakokban

Plusz forrásokat tud biztosítani az önkormányzat az intézmények energiaköltségeire, a gyermekétkeztetésre, de a városi szociális közalapítvány támogatására és a hetényegyházi bekötőút építésére is. A tegnapi közgyűlésen a képviselők másik döntése nyomán pedig ingyen használhatják az uszodát a nyugdíjasok bizonyos időszakokban. A döntésekről Szemereyné Pataki Klaudia polgármester számolt be a csütörtöki Közélet magazinban.
2023.10.20

Régi városrészi elnevezések kerülnek a térképre

A csütörtöki közgyűlés a közterületi elnevezések és házszámok szabályozásával is foglalkozott. A grémium megalkotta a szabályokat tartalmazó rendeletet. Ennek értelmében számos olyan név kerülhet térképre, amit eddig is használt a város, de ezek most a gyakorlatban is megjelennek.
2023.10.19

Bukta Imre személyes tárlatvezetésen mesélte el történeteit

A Magyar Festészet Napja alkalmából, tegnap egész nap ingyenesen lehetett megtekinteni Bukta Imre kiállítását. A Hírös Agóra ünnepi ajándéka ezzel nem ért véget, hiszen délután maga a művész vezette körbe a tárlaton az érdeklődőket.
2023.10.18

A rendőrök igazán jól festenek

Különleges tárlat nyílt meg ma (szerda) délután egy lenyűgöző helyszínen. A Magyar Festészet Napja alkalmából a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság néhány munkatársa meglepő oldalát mutathatta meg, ugyanis lehetőséget kaptak arra, hogy a Városházán kiállítsák festményeiket. Atárlat „A rendőrök jól festenek” címet viseli.
2023.10.17

Bella, a város első robotpincére

Egy robot viszi ki az ebédet Kecskemét legújabb menüző éttermében. A Kuruc körúti vendéglátóhelyen nemcsak a cicaformájú segéd, de az asztalokra elhelyezett QR-kódok is azt hivatottak elérni, hogy a vendégek minél hamarabb megkapják ételeiket. Bella, a város első robotpincére már igazi, helyi látványossággá növi ki magát.
2023.10.17

Utcaneveket kap Ballószög tanya térsége

Közterületi elnevezésekről is döntött a tegnap összeült Jogi és Ügyrendi Bizottság. A Beretvás köz és a Garai Zoltán utca között kap neveket az eddig Ballószög tanyaként nyilvántartott terület. Az előterjesztést a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság is támogatta.
2023.10.16

Erőemelő VB-t rendeztek Kiskunfélegyházán

Az erőemelők fővárosa volt Kiskunfélegyháza október 9. és 15. között, ugyanis a város nyerte el az erőemelő világbajnokság szervezési jogát.
2023.10.13

Ők határozzák meg Bács-Kiskun építészetét

Hivatalosan is megnyitotta a Bács-Kiskun Vármegyei Építészeti Tárlatot a Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara. A főtéren bemutatott kiállításon 37 építész mutatja be munkáját. A megnyitóval egyidejűleg a Bács-Kiskun Építészetéért Díjat is átadták, valamint a helyi védettségű épületekről egy szakmai fórumot is megtartottak a Városháza dísztermében.
2023.10.13

Újabb változások: Mire kell figyelni az Izsáki és Dózsa György út csomópontjaiban?

Fokozatosan javult az elmúlt egy hétben az Izsáki út átjárhatósága. Múlt hét óta az Olimpia utcai körforgalomnál, hétfő óta pedig a Vízmű utcai kereszteződésnél is áthaladhatnak az autósok.
2023.10.11

Az Ózsinagógában talált otthonra a Frigy-Láda

Az Ózsinagógában talált otthonra Buczkó György és Záborszky Gábor: Frigy-Láda című alkotása. Az ünnepélyes átadáson ifj. Gyergyádesz László a Katona József Múzeum képzőművészeti osztályának vezetője méltatta a művet.
2023.10.11

Frigy-Láda

2023.10.10

Milyen lesz a 2023-as évjáratú bor?

Hullámokban érkező eső, tomboló lisztharmat és más kártevők is gondot okozhattak 2023-ban a szőlőültetvényeken. Idén, szinte csak júliusban nem esett csapadék, a többi hónapban 30-50 milliméter esőnek is örülhettek a gazdák. Bár üröm az örömben, hogy a folyamatos pára pedig a fertőzéseknek kedvezett. Dr. Németh Krisztina, a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet tudományos főmunkatársa szerint a rutingazdálkodásnak elmúlt az ideje.
2023.10.09

Dimenzióváltás az egyetem életében: Kecskemétre érkezik a TEDx

A Neumann János Egyetem november 10-én első alkalommal rendezi meg a nemzetközi TEDx sorozatba tartozó rendezvényét, melyen Farkas Bertalan, űrhajós lesz a főelőadó. A különleges konferenciáról ma sajtótájékoztatón árultak el részleteket.
2023.10.05

KTE: szombaton a 18. csata jön a Paks ellen

Szombaton 20:30-kor a Paksi FC-t fogadja a KTE a Széktói Stadionban. Ez lesz a két együttes 18 összecsapása az élvonalban.
2023.10.05

Megnyílt dr. Spottle Andrea kiállítása a kórház Liftgalériájában

„Légy a két látó szeme, az én távolba látó lelkemnek” címmel nyílt meg új kiállítás a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Liftgalériájában. Dr. Spottle Andrea 2018 óta foglalkozik festészettel és ez volt az első tárlata. A kiállítást dr. Gondos Miklós, főigazgató és dr. Körtvélyessy András vezető főorvos nyitotta meg.
2023.09.26

Mi az az EPR? Kiket érint?

2023 júliusától egyes termékek körforgásos hulladékkezelésének költségeiért a gyártók, termelők, a termék első forgalomba hozói lesznek felelősek. A szakértők szerint mintegy 50 ezer piaci szereplőt érinthet az új szabályozás. A téma fontosságát jól mutatja, hogy a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara EPR-bevallásról szóló online szakmai napjára 183-an jelentkeztek.
2023.09.26

Érdemes figyelmesen közlekedni a Szentkirályi út környékén

Új körforgalmak, egy ún. bypass ág, számos új csomópont és ideiglenes forgalmi rend teszi próbára nap mint nap a Kecskemét és Szentkirály, illetve Tiszakécske között közlekedőket. Az új szakaszok műszaki átadás-átvétele várhatóan februárban történhet meg.
2023.09.21

Alzheimer séta – a demenciában élőkért

A Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda 6. alkalommal szervezte meg hagyományos Alzheimer sétáját városunkban. A séta résztvevői között idén is jelen voltak idősek és fiatalok is. A vidám, zöld szélforgókkal tarkított menettel a demenciával élők drasztikus növekvő számára hívták fel a figyelmet.
2023.09.20

Aktuális forgalmi információk a Szentkirályi út környékén

Két turbókörforgalom, egy ún. bypass ág, számos új csomópont és megannyi ideiglenes forgalmi rend vár azokra az autósokra, akik Kecskemét és Szentkirály között közlekednek. A szeptember a szakaszon új korlátozásokat és feloldásokat is hozott magával. Most ezeket foglaljuk össze.
2023.09.15

Európai Autómentes Nap Kecskeméten

Szeptember 22-én Autómentes Nap lesz Kecskeméten, egész napos programokkal. A rendezvények miatt félnapos útlezárásokra is sor kerül. Több útszakaszra csak lakcímkártyával, illetve tulajdonnal rendelkező személyek juthatnak be.
2023.09.13

Hatodik alkalommal rendezik meg az Alzheimer-sétát a demenciával élőkért

Idén is lesz Alzheimer-séta Kecskeméten. A szeptember 21-én, 15.30-kor kezdődő programmal a demenciával élők drasztikusan növekvő számára hívják fel a figyelmet. Kecskemét demensbarát város, mely nemcsak a világnapon és az Alzheimer-hónapban nyújt önként vállalt segítséget. Az erőfeszítésekről és az elért eredményekről szerda délután tartott közös sajtótájékoztatót Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és dr. Pataki Mariann, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága (ESZII) igazgatója.
2023.09.12

Mire kell figyelnünk az Izsáki és Dózsa György út csomópontjaiban?

Augusztus végén megindulhatott a forgalom az Izsáki úton és a Dózsa György úton, szeptember elsején pedig megtörtént a közlekedési főpróba, viszont sokan azóta se szokták meg az új szabályokat. A felújítással érintett útszakaszon leginkább a csomópontokban vannak korlátozások, amelyekre érdemes figyelni a balesetek elkerülése érdekében. Most a volt Hullám vendéglő melletti kereszteződést vettük górcső alá.
2023.09.12

Izsáki út

2023.09.08

Átadták a Kiscsillag Bölcsődét Ballószögön

Új intézménynek örülhetnek a ballószögi kisgyermekes családok. Ma (pénteken) délután átadták a Kiscsillag Bölcsődét. Az 550 négyzetméteres épületben két csoportszoba van 28 férőhellyel. Emellett egy főzőkonyhát is kialakítottak az épületben a Belügyminisztérium támogatásával.
2023.09.06

Folyamatosan újulnak és bővülnek az urnás temetkező helyek Kecskeméten

2023-ban is folytatódik a temetőfejlesztés a Kecskeméti Köztemetőben. A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. idén egy közel ezer urnás falat újít meg, a környező terület pedig térköves borítást kap. Emellett új temetkezési helyeket is kialakítanak a szokásoknak megfelelően.
2023.09.05

Nemzetközi siker a színházban

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház énekkari művésze, Németh-Nagy Johanna nemzetközi sikert ért el a Bánk bán című opera egyik áriájával. Az operaművész a Medici Nemzetközi Énekversenyen harmadik helyezést ért el.
2023.09.04

Érdekli a fiatalokat az egészségügy területe – Évkezdés az EÜ-ben

Egyre több fiatalt érdekel az egészségügy területe. Legalábbis ez látszik abból, hogy idén mintegy 1.000 diákkal kezdte meg a tanévet a Kecskeméti Szakképzési Centrum (KSZC) Szent-Györgyi Albert Technikuma.
2023.09.04

Visszaállt a régi rend a buszos közlekedésben

Szeptember elsejétől visszaállt a rend Kecskemét tömegközlekedésében. Mivel a képzeletbeli térképre visszakerült a Dózsa György út és az Izsáki út. Megszűntek a buszos terelések és az ideiglenes 600-as vonalszámú járatok is. Viszont bővült a 34-es vonalcsoport, az 504-es busz pedig egy igazi iskolai járat lesz.
2023.09.01

Megindulhatott a forgalom az Izsáki és Dózsa György úton

Csütörtökön este megindulhatott a forgalom az Izsáki úton és a Dózsa György úton. A hosszabb időtartamú teljes lezárás feloldása nagy könnyebbséget jelentett az autósoknak szeptember 1-jén. Az út nagy részén akadálytalanul lehet közlekedni, egyedül a még be nem fejezett csomópontokban tapasztalhatóak torlódások.
2023.09.01

Japán delegáció Kecskeméten

Japán delegáció tagjait látta ma délelőtt vendégül a Nemzetközi Kerámia Stúdió. A távol-keleti vendégek az Európa kulturális fővárosa program keretében érkeztek Magyarországra és a kecskeméti alkotóműhelybe.
2023.08.31

Utolsó simításokat végzik az Izsáki úton, ma estétől már a forgalom is megindul

Délelőtt még az utolsó simításokat végezte a kivitelező az Izsáki úton és a Dózsa György úton. A mai naptól megszűnt a forgalomelterelés a felújítással érintett útszakasz jelentős részén, a közlekedők számos csomópontot és kereszteződést használhatnak ma estétől. Ezzel egy időben pedig új forgalomszabályozás lépett életbe.
2023.08.30

A Cirókánál már becsengettek, sűrű lesz az évadkezdés

A múlt hét folyamán a Ciróka Bábszínház elindította a 2023/24-es évadát. Az ősz sűrűnek ígérkezik a teátrum életében. Családfa mesék próbái folyamatosan zajlanak, Markó Róbert rendezésében. Szeptember 10-én pedig egy mesés szabadtéri koncertre készülnek a Luca-kútnál és a Barguzin – lehullt csillag fénye című előadás díjjelölései miatt is izgulhatunk.
2023.08.25

Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás: a különdíjat Jakabszállás, a nagydíjat Helvécia nyerte

Ma (péntek) délután átadták a 26. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás szakmai díjait. Kecskemét Megyei Jogú Város két díjat adományozott. A különdíjat Jakabszállás, a nagydíjat Helvécia nyerte el.
2023.08.24

Izsáki út-Közeledik a forgalomelterelés megszüntetése

Augusztus 25-től elkezdődnek az új forgalmi rend bevezetéséhez szükséges munkák az Izsáki úton és a Dózsa György úton. Az előkészítő munkálatok után pedig befejeződik a forgalomterelés nagy része és augusztus 31-től életbe lép az új forgalomszabályozás.
2023.08.23

Kihirdették a lekvárverseny győzteseit

A 26. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás ma délutáni programja a VII. Aranyhomok Térségi Lekvárverseny eredményhirdetésével vette kezdetét. A háziasszonyok megmérettetésén 55 féle lekvár közül díjazták a legjobbakat.
2023.08.23

Dr. Temesvári Péter jegyző, a Kecskeméti Közbiztonsági Fórum eredményeiről

Jelentős eredményeket tud felmutatni az alig két hónapja létrehozott Kecskeméti Közbiztonsági Fórum. A Fórum Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kezdeményezésére és elnökletével valósult meg június közepén, a város közbiztonságáért felelős szervek vezetőinek részvételével. A szűk két hónapos működés alatt már születtek vívmányok és javult a lakosság komfortérzete is.
2023.08.22

Megnyílt a 26. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás

Kecskemét Főterén, a Hírös Forrás szökőkútnál kedd délután megnyílt a 26. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás, mely több mint 100 kiállítóval, kézműves bemutatóval, kulturális műsorral várja az érdeklődőket vasárnapig. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által a Hírös Hét Fesztivál kísérőrendezvényeként megszervezett nagyszabású térségi seregszemlén tíz faházban és egy jurtában összesen 16 település mutatkozik be. A rendezvény újdonsága idén a Térségi Gasztrohét, melynek keretében megismerkedhetünk a térség hagyományos ízeivel.
ANIMÁCIÓVAL
2023.08.22

Augusztus 25-től fokozatosan befejeződik a forgalomterelés nagy része az Izsáki úton

Augusztus 25-től fokozatosan befejeződik a forgalomterelés nagy része az Izsáki úton és a Dózsa György úton. Ezzel egy időben új forgalomszabályozás lép majd életbe várhatóan augusztus 31-től.
2023.08.17

Lekvárkóstoló a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon

55 féle házilag készült lekvárt lehetett megkóstolni ma délután a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon. A gyümölcs- és helyenként zöldségízek a VII. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyben szerepelnek. A „Térség lekvárja” címet jövő hét szerdán hirdetik ki a szervezők.
2023.08.16

MetroPolice Filmfesztivál az Otthon moziban

A Hírös Agóra Otthon mozi idén először nevezéses fesztiválként rendezi meg egyik legkedveltebb programját. Ebben az évben már MetroPolice Filmfesztiválra várják a bűnügyi filmek szerelmeseit. A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság együttműködésével megvalósuló eseményen háromtagú szakmai zsűri bírálja el a nevezett filmalkotásokat. A vetítések mellett a családok számára is számos kísérőprogrammal készülnek a szervezők.
2023.08.15

Kecskeméten edzőtáboroztak a jamaicai atléták

Kecskeméten tartotta edzőtáborát a világbajnokságra készülő jamaicai atléták csapata. A 35 sportoló a hétvégén kezdődő atlétikai világbajnokságra készült a városban. Az augusztus 27-ig tartó budapesti világversenyen 202 csapat több mint 2100 atlétája szerepel majd.
2023.08.11

Megjelent a Hírös Históriák 2023 tavaszi-nyári száma

Megjelent a Hírös Históriák legújabb száma. A helytörténeti magazin 2023-as tavaszi-nyári kiadása 76 oldalon mutatja be városunk történelmi múltját és kultúrtörténeti sokszínűségét. Az új lapszám települési, megyei, nemzeti értékeink alapján állt össze.
2023.08.10

Több száz új közlekedési táblát helyezett ki a KVÜ

Idén júliusig közel 900 tábla kihelyezését, cseréjét, javítását oldották meg a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. forgalomtechnikai szakemberei. A mintegy 8000 közlekedési tábla fenntartása mellett a nyári időszakban végzik el az egyes útburkolati jelek javítását, festését.
2023.08.10

A forgalom egy nagy társasjáték, tartsuk be a szabályokat!

Egy év után van, aki már, és van, aki még figyelmen kívül hagyja az új forgalmi rendet a Kodály Iskola mögötti kereszteződésben. Az Izsáki út lezárása különösen megterheli a kerülőutakat, ahol emiatt akár balesetveszélyes helyzetek is kialakulhatnak a rutinvezetés miatt.
2023.08.08

Albérletpiac Kecskeméten

Az egyetemi felvételi ponthatárok kihirdetésével nem nőtt jelentősen az albérletek utáni kereslet Kecskeméten. A városban folyamatosan sokan keresik a kiadó ingatlanokat. Jelen helyzetben csökken az eladások száma, egyre többen ismerik fel a bérlés előnyeit.
2023.08.08

Újabb szökőkutak habzottak fel ismeretlen szennyezéstől

Újabb szökőkutakat habosítottak fel ismeretlenek. Egészen pontosan hármat. Ezúttal a Rákóczi úton és a Vasútkertben került valamilyen anyag a vízbe, nem kevés munkát, bosszúságot és kárt okozva.
2023.07.20

JAZZFŐVÁROS: a legkulturáltabb családi fesztivál

Ha valaki azt hiszi, hogy Kecskeméten csak homok van és nyáron máshová kell menni nyaralni, téved. A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban a Domb Beachnél a tó mellett, fesztiválokhoz ideális füves-fás területen rendezik meg augusztus 3-6. között a régió legnagyobb és legkülönlegesebb szabadtéri klasszikus jazzfesztiválját. Zenei szempontból kifejezetten a klasszikus (táncolható) jazz jelenti a fesztivál arculatát, de abban a legszélesebb spektrumot fedi le. A programokról ma délelőtt számolt be Ittzés Tamás fesztiváligazgató egy rendhagyó és hangulatos sajtótájékoztatón.
2023.07.14

Jól haladnak az útfejlesztések a Szentkirálynál és a 44-es főúton

Gyakorlatilag elkészült a Kecskemét-Lakitelek összekötő út a 44-es főúti csomóponttól. Az út mentén árok- és rézsűrendezés zajlik. Szentkirály után az északi elkerülő bekötése miatt félpályán haladhat a forgalom, ott jelzőlámpa irányít. A repülős körforgalomnál az ún. bypass ág esetében a kopóréteg terítését végzik.
2023.07.12

Sakkbábukat is készíthetnek magukról a diákok az egyetem Innovációs Táborában

Kávéfőzőrobot programozása, additív labor és 3D szkennelés, applikáció-fejlesztés és jármű ügyességi feladatok várták a Neumann Innovációs Táborának résztvevőit. A hétfőn kezdődött nyári egyetemmel is felérő programra 25 városból 83 fiatal érkezett a Neumann János Egyetemre
2023.07.07

18 kecskeméti sportoló verseng Dél-Koreában, az ICG - 55. Nemzetközi Gyermekjátékokon

25 fős küldöttséggel vesz részt Kecskemét az 55. Nemzetközi Gyermek Játékokon Dél-Koreában. A hírös város 4 sportágban képviselteti magát 18 ifjú versenyzővel. A pénteki versenynapot extrém időjárás, ömlő monszuneső nehezítette.
2023.07.06

Elindult a méhészeti támogatási program

Az agrártárca múlt héten 2,8 milliárd forintos forráskerettel hirdette meg a méhészek munkáját segítő idei támogatási konstrukcióit. A kulcsfontosságú támogatásra június 27-től nyújthatja be kérelmét az ország mintegy 20 ezer méhésze.
2023.07.06

Változások jönnek a babaváró kölcsönben és a CSOK-ban

Jelentősen átalakíthatja a hitelfelvételi kedvet a babaváró kölcsönt és a CSOK-ot érintő változás. A szakemberek azt ajánlják, hogy aki megfelel a követelményeknek, még december 31-ig éljen a meglévő lehetőségekkel.
2023.07.06

Az Izsáki út négysávúsításán egyszerre három vállalkozó dolgozik

Az 52. számú főút négynyomúsításának kivitelezési munkáin párhuzamosan három vállalkozó dolgozik. A BÁCSVÍZ Zrt. és a Magyar Telekom Nyrt. a saját közmű kiváltásait, az összes többi közműkiváltási és útépítési feladatot a Hazai Építőgép Társulás Zrt. végzi. A tervek szerint szeptembertől már 2x2 sávon járhatunk az Izsáki út egyenes szakaszain. A csomópontokban viszont maradhatnak még korlátozások.
2023.07.06

Lakó-pihenő övezetté vált Rendőrfalu

Július 4-től lakó-pihenőövezetté vált Rendőrfalu. A területen megszűnt az egyes utak elsőbbsége, minden kereszteződés egyenrangúvá vált és a legnagyobb közlekedési sebesség csak 20km/h lehet. A városrészben közel 250 táblát kell lecserélni, vagy kihelyezni.
2023.07.05

Zsákutcává alakították át a Rába utcát

Zsákutcává alakították át a Rába utcát. A forgalmi változás leginkább azokat érinti, akik eddig menekülő útként használták az utat a Hullám vendéglő kereszteződésének lezárása miatt. Az utca lakói a Kelemen László utca felől érhetik el ingatlanjukat.
2023.07.02

Nyitott műteremmé vált a Deák tér

Az idei Street Food & Street Art és Borsétány különleges és hangulatos helyekkel várta a látogatókat. Pénteken és szombaton a fesztivál részeként a Festivál programelem területén a Kecskeméti Képzőművészek Közösségének tagjai mutatták meg, hogyan készül egy-egy alkotás. Így a Deák Ferenc Nyitott műteremmé alakult át.
2023.07.02

Top10-ben a Bozsó Gyűjtemény

Kiváló eredményt ért el az idei Múzeumok Éjszakáján a Bozsó Gyűjtemény. Az intézmény bekerült a 10 leglátogatottabb múzeum közé az országos rangsorban.
2023.07.02

Hatalmas bulival zárult be a fesztivál kapuja

Tegnap este a nagyszínpadon a Wellhello zárta a II. Street Food & Street Art és Borsétányt. A fesztivált zenei programja a Neumann Placcon Kincses Szabi és DJ Willcox mixeivel ért véget.
2023.07.01

Aki lemarad, kimarad - Elérkezett a II. Street Food & Street Art és Borsétány utolsó napja

Az idei Street Food & Street Art és Borsétány nagyobbra tervezték, mint a tavalyi rendezvényt, mégis elérkezett a fesztivál utolsó napja. Gyakorlatilag a Dobó körúti körforgalomtól a Cifrapalotáig mindenhol különleges ételek, italok, hangulatos helyek, utcai művészet, családi programok és mozgó éttermek, vagyis foodtruckok várják az érdeklődőket. Aki most nem látogatja meg a fesztivált, annak egy évet biztosan várnia kell.
2023.07.01

Módosultak az Izsáki úti felújításban érintett Volánbusz-menetrendek

Az Izsáki út négysávúsítási munkálatai június 19-től lezárásokat és tereléseket eredményeztek melyek miatt több menetrend-módosítás lépett életbe. A terelések nemcsak a személyautók és a helyi buszjáratok forgalmára, hanem a távolsági és helyközi vonalakra is kihatottak. Az átszervezés a Volánbusz Zrt. 24 autóbuszvonalának valamennyi járatát érintette.
2023.07.01

Asztalitenisz tábor a Spartacusban

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Térben a szünidőben sem halkul el a terem. A nyári asztalitenisz táborokban hetente 24-26 gyermek ismerkedhet meg a ping-pong ütéstechnikáival hazai és nemzetközi területen is tapasztalt edzők segítségével.
2023.06.30

Utolsó munkanapján köszöntek el a nagybetűs Orvostól

„Nem búcsúzunk, hanem köszöntjük.” Ez a mondat pénteken délben többször is elhangzott a Műkertvárosban. A városrész lakói ugyanis meglepetést szerveztek dr. Tóth Mihály háziorvosnak, aki 33 évnyi munka után nyugdíjba ment a helyi rendelőből.
2023.06.30

Bringázz a munkába! - Versenybe és nyeregbe szállnak az egyetem és a városháza dolgozói

A 2023-ban a Neumann János Egyetem és Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal dolgozói együtt csatlakoznak az országos „Bringázz a munkába!” programsorozathoz. Az intézmények nemcsak részt vesznek, hanem egymással versenyeznek, hogy kiderüljön, kik tekernek többet az egészségért és a karbonsemlegesség eléréséért.
2023.06.29

Figyelem! Forgalmirend-változás a helvéciai bekötő úton

Újabb forgalmirend-változással kell megbarátkoznia a kecskemétieknek és a helvéciaiaknak az Izsáki út négysávosításával kapcsolatban. A helvéciai bekötő út és a Gábor Dénes utca csomópontjában csütörtökön délutántól jelzőlámpa irányítja a forgalmat.
2023.06.27

Mogyi, a Hírös Rescue Team keresőkutyája is meglátogatta a Dialóg Játékos Nyári Tábort

Csodás környezet, közös játékok, kalandok, túlélési praktikák és kincskeresés – ezek várják a Dialóg Játékos Nyári Tábor résztvevőit. A 6-14 éves gyermekek idén először jelentkezhettek erre a játékközpontú nyári programra Kecskemét környékén.