Archívum
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2023.03.29

Hétfőtől ideiglenes forgalmi korlátozás lesz az Izsáki úti körforgalomnál

Ideiglenes forgalomkorlátozásra kell majd számítani az Olimpia utcai körforgalomnál. A forgalmi változásra egy gázvezeték kiváltása miatt van szükség. A munka elengedhetetlen az 52-es számú főút négynyomúsítási munkáihoz és az új turbókörforgalomhoz.
2023.03.28

Rózsába borul Kecskemét

A belváros számos területén lett rózsásabb a virágágyások helyzete, ráadásul szó szerint. A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai ősszel és a napokban is azon dolgoztak, hogy elültessenek kétezer tő szárazságtűrő növényt. A nagyszabású felvirágoztatásról sajtótájékoztatón számoltak be részletesen.
2023.03.28

Közel 40 diák mérte össze tudását az Arany János Tehetséggondozó Program versenyén

Ma délelőtt a Katona József Gimnáziumban adtak számot tudásukról azok a 14-15 éves gimnazisták, akik az Arany János Tehetséggondozó Program történelemversenye miatt érkeztek Kecskemétre. A megmérettetésen villámkérdésekre ugyanúgy válaszolniuk kellett a háromfős csapatoknak, mint komoly tesztekre.
2023.03.27

Az Arany János Tehetséggondozó Program vendégdiákjait köszöntötték a Városházán

Az Arany János Tehetséggondozó Program történelemversenyének résztvevőit látja vendégül két napig a hírös város. A 14-15 éves tanulók ma érkeztek meg a Városházához, ahol idegenvezetés segítségével mutatták be nekik a város történetét. Holnap pedig a Katona József Gimnáziumban adnak számot tudásukról.
2023.03.27

Már a műszaki cikkek is megérkeztek a Hunyadivárosi Közösségi Házba, egy hét múlva megnyitó

Egy hét múlva nyitják meg ünnepélyesen az új Hunyadivárosi Közösségi Házat. A napokban megérkeztek a bútorok és már az üzemeltetéshez szükséges konyhai eszközöket, egyéb berendezéseket is átvették. A programkínálat pedig a közösségi ház megnyitója után is garantált.
2023.03.24

Érkeznek a bútorok, szervezik a a Hunyadivárosi Közösségi Ház megnyitóját

Már csak napok választják el a Hunyadiváros lakóit, hogy élvezhessék az új Közösségi Ház programjait. A tervek szerint április 3-án ünnepélyesen is megnyitják az épületet.
2023.03.23

Duális képzési konferenciát tartottak az Iparkamarában

Tudástranszfer címmel duális képzési konferenciát tartott ma délután a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A konferencián az Iparkamara és a Neumann János Egyetem vezetői egy hosszútávú megállapodást is aláírtak, aminek célja a térség felsőoktatásának fejlesztése, valamint a vállalkozások és a felsőoktatás közötti kapcsolat erősítése.
2023.03.23

Megszűnik két kecskeméti szelektív sziget március 31-én

Március 31-étől megszűnik a Pákozdi csata utca 2. szám előtti és az Akadémia körút – Forradalom utca sarkán található szelektív gyűjtősziget. Ennek oka, hogy az edények környékét rendszeresen illegális hulladék lepte el. A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Kft. vállalta a gyakoribb ürítést is a gyűjtőszigeteken, de ez sem bizonyult eredményes megoldásnak.
2023.03.18

Benépesült a Déli Iparterület: már az utolsó fecskék is építkeznek

Az utolsó ingatlant is megvették a beruházó cégek Kecskemét Déli Iparterületén. Az önkormányzat által kialakított, Szélmalom Csárdával szemközt található területen az elmúlt években gomba mód nőttek az új csarnokok. A kedvező elhelyezkedés és az ipari fejlődés hatására pedig egy-egy cég már szinte ki is nőtte saját telkét.
2023.03.14

Petőfi Sándorra és a márciusi eseményekre emlékeztek a petőfivárosi Petőfi parkban

Megemlékezésre várta Petőfivárost a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége kedden délben. A Petőfi parkban megtartott eseményen az iskolások és óvodások műsora segített feleleveníteni a márciusi forradalom eseményeit és a szabadságharc dicsőséges küzdelmeit.
2023.03.14

Elkerülő út és több kilométernyi kerékpárút épül Szentkirálynál

Több mint 12 km-nyi új kerékpárút, ugyanennyi útfelújítás, egy új, északi elkerülő út, két körforgalom, két új csomópont és egy pihenő komplexum. Így lehetne röviden összefoglalni, milyen elemekkel rajzolja át az M44-es gyorsforgalmi út beruházása Szentkirály és Kecskemét útjait. A szentkirályi fejlesztések várhatóan év végére készülnek el.
2023.03.10

Jelzőlámpa lesz a Kiskőrösi útnál

Jelzőlámpás irányítást kap Kecskeméten a Kiskőrösi út és a Könyves Kálmán körút kereszteződése. A csomópontfejlesztést és forgalomirányítást a Helvéciára vezető út felújítása és az amiatti várható forgalomnövekedés is indokolja.
2023.03.09

Burgonyatároló hűtőházat adtak át Helvécián

Egy új burgonyatároló hűtőház átadására és gazdafórumra is várták ma délután a Helvécia környéki termelőket. A pályázati támogatással elkészült beruházásnak köszönhetően a Göbölyös-család a megtermelt burgonya szinte egészét tárolni tudja.